ANHEUSER-BUSCH

Budvar mag in Spanje de naam Budweiser niet langer gebruiken

Budvar mag in Spanje de naam Budweiser niet langer gebruiken; rechten van Anheuser-Busch op het Budweiser handelsmerk bevestigd

St. Louis, April 28 /PRNewswire/ --

- Spaans Hof van Beroep beveelt Budejovicky Budvar de naam Budweiser niet meer te gebruiken

Anheuser-Busch, brouwer van Budweiser, heeft met succes zijn rechten op het Budweiser handelsmerk in Spanje verdedigd. Het bedrijf heeft daarmee het exclusieve recht van het gebruik van de naam Budweiser in dat land veiliggesteld.

De Spaanse rechter heeft bepaald dat de Tsjechische brouwer Budejovicky Budvar in Spanje geen bier meer mag verkopen onder het handelsmerk Budweiser Budvar. Bovendien besliste de rechter dat Anheuser-Busch recht heeft op een vergoeding van de schade die voortkomt uit de schending van het merkenrecht door Budejovicky Budvar.

'Deze beslissing, die in overeenstemming is met eerdere uitspraken van andere rechtbanken, bevestigt onze rechten op het gebruik van de naam Budweiser en ondersteunt ons in onze visie dat Budvar geen recht op de naam Budweiser heeft', zegt Stephen J. Burrows, president en chief executive officer van Anheuser-Busch International, Inc. 'We zijn erg tevreden met de beslissing van het Hof. Anheuser-Busch is de brouwer die het Budweiser handelsmerk wereldwijd bekend heeft gemaakt en de naam al in 1876, 19 jaar voordat de Budvar brouwerij werd opgericht, begon te gebruiken.'

Anheuser-Busch heeft in het grootste deel van de wereld het onbetwiste recht op de merknaam Budweiser en verkoopt zijn bier in meer dan 80 landen. De uitspraak van het Spaanse Hof van Beroep vormt een nieuwe belangrijke overwinning voor Anheuser-Busch. Nadat het Budvar er eerder toe heeft gedwongen af te zien van het gebruik van de naam Budweiser in Argentinië, Australië, Denemarken, Finland, Italië, Nieuw-Zeeland en Zweden, heeft Anheuser-Busch opnieuw laten zien dat het bereid is te vechten tegen iedere schending van zijn rechten op de namen Budweiser en Bud, de handelsmerken die het bedrijf overal ter wereld bekend heeft gemaakt. Budweiser heeft dankzij een succesvolle samenwerking met Damm een sterke positie op de Spaanse markt weten te veroveren. Zoals bij alle licentieovereenkomsten van Anheuser-Busch International het geval is, controleert een brouwmeester van Anheuser-Busch het lokale brouwproces van het Budweiser bier. Anheuser-Busch houdt zelf de verantwoordelijkheid voor de marketingactiviteiten van het merk, maar werkt daarbij nauw samen met Damm via een in Barcelona gestationeerd team.

Website: http://www.anheuser-busch.com

Holly Watson, Anheuser-Busch, tel.: +1-314-577-7197 (USA) of email: holly.watson@anheuser-busch.com.

28 apr 03 11:43