Nieuwsbericht

maandag 28 april 2003, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Woninginbraak
Alkmaar, zondag 27 april 2003.
Een bewoner van een huis aan de Schoumanlaan ontdekte vanmiddag bij thuiskomst dat er in zijn woning was ingebroken. Hij was sinds zaterdagavond weg geweest. De dader is binnen gekomen na het inslaan van een ruit in de woonkamer. Daaruit werd een DVD-speler, een fotocamera en wat geld weggenomen.

Botsen is blazen
Alkmaar, zondag 27 april 2003.
Een 38-jarige automobilist uit Alkmaar liep omstreeks 16.30 uur lelijk tegen de lamp toen hij buiten zijn schuld betrokken raakte bij een kop-staart aanrijding op de Vondelstraat. Hij remde af voor een auto die voor hem reed. Op dat moment werd hij van achteren aangereden. Omdat de politie bij aanrijdingen controleert of de betrokkenen hebben gedronken viel hij door de mand. Aan het bureau blies de man 750 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Man aangehouden na mishandeling
Alkmaar, maandag 28 april 2003.
De politie heeft vannacht op een woonboot aan de Molenkade een 44-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 33-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De man is ingesloten voor het nadere onderzoek.

NOORDKOP

Positieve reacties op extra toezicht in duingebied Den Helder, maandag 28 april 2003.
Het project waarbij de politie, in samenwerking met de stichting 'Landschap Noord-Holland', extra toezicht uitoefent in het duingebied, verloopt goed. De controleurs krijgen positieve reacties van het publiek en veel voetgangers hebben hun honden aan de lijn. Dat is vooral nu, tijdens de broedtijd, van belang. In de afgelopen 14 dagen hebben politieagenten dagelijks enige tijd extra gesurveilleerd in het gebied. Daarbij zijn 24 bekeuringen uitgeschreven onder meer wegens het op de bromfiets rijden door het duingebied, het los laten lopen van honden en het zonder vergunning met de auto de strandopgang oprijden. Het project wordt de komende twee weken nog voortgezet. Daarna zal de politie regulier toezicht blijven uitoefenen.

Mishandeling
Den Oever, zondag 27 april 2003.
Bij het uitlaten van haar hond is een jonge vrouw uit Den Oever door een man aangevallen. Dit gebeurde op de Oosterkruisweg rond 22.00 uur. De man stond plotseling voor haar. Hij wees op de hond en zei in gebrekkig Nederlands 'hond'. Vervolgens gaf hij de vrouw een klap op haar kaak en trok hij haar hard aan de haren. De vrouw wist de man een schop te geven, waarop hij de benen nam. De man heeft negroïde kenmerken, is ongeveer 1.65 lang en droeg een donkerkleurig bomberjack.

In de sloot, uit de sloot
De Waal, zondag 27 april 2003.
Op de Oosterenderweg is omstreeks 19.50 uur een 25-jarige autobestuurder uit Oosterend in de problemen geraakt. Hij had juist een auto gepasseerd toen hij de macht over het stuur verloor. Hij raakte via de berm met de voorkant van zijn auto in de sloot, draaide vervolgens een halve slag waardoor de achterkant in de sloot terecht kwam en daarna, draaiend om zijn as, weer op de weg tot stilstand kwam. De ingehaalde auto kwam in een slip terecht maar kon op tijd stoppen. De man is ter observatie voor een nacht opgenomen in het Gemini Ziekenhuis. Hij heeft wat wondjes aan het hoofd en een aantal blauwe plekken.

Man aangehouden
Den Helder, maandag 28 april 2003.
Een 40-jarige man uit Den Helder is rond 13.55 uur aangehouden op de Fregatstraat. Hij reed zonder rijbewijs en weigerde zijn naam op te geven. De man krijgt een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Dansschool loopt schade op na containerbrand
Zwaag, zondag 27 april 2003.
Omstreeks 20.30 uur werd er een brand ontdekt in een afvalcontainer die stond tegen een dansschool aan de Oude Veiling. Door de vlammen barstte er een ruit van het gebouw. De brandweer bluste de brand maar de dansschool liep toch rook- en waterschade op.

Burenruzie loopt uit op handgemeen.
Hoorn, zondag 27 april 2003.
Omstreeks 21.15 uur raakten een 43-jarige man en zijn 16-jarige buurjongen met elkaar slaags aan het Oude Grachtje. Er was met een bloempot gegooid en over en weer waren klappen gevallen omdat de één vond dat de ander overlast veroorzaakte. Beide betrokkenen raakten licht gewond. De oudere man moest zich wegens een hoofdwond laten behandelen in het ziekenhuis. De mannen deden over en weer aangifte en zijn tevens beiden als verdachte door de politie gehoord.

Man aangehouden na geweld tegen zijn vriendin
Hoorn, zondag 27 april 2003.
De politie heeft omstreeks 22.30 uur op de Nieuwedoorngracht een 47-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij zijn vriendin op straat had geslagen. De twee gingen flink tekeer en omstanders zijn ertussen gesprongen. De vrouw deed aangifte en haar vriend werd kort hierna uit zijn woning gehaald. De man is ingesloten voor een nader onderzoek.

Bloedproef voor cocaïnegebruiker
Hoorn, maandag 28 april 2003.
Omstreeks 00.20 uur controleerde de politie op de Noorderdracht een 38-jarige automobilist vanwege zijn rijgedrag op drankgebruik. Een blaastest viel voor hem positief uit maar hij gaf wel toe dat hij cocaïne had gebruikt. Daarom moest hij mee naar het bureau waar van hem een bloedproef is afgenomen. De uitslag volgt over 14 dagen.

Ruit ingegooid bij inbraak
Hoorn, maandag 28 april 2003.
Buren werden vannacht omstreeks 01.30 uur opgeschrikt doordat er bij een woning aan de Muntstraat drie klinkers door de voorruit werden gegooid. De bewoners waren niet thuis. Er was ingebroken. Uit het gat in het raam hingen nog twee 'flatscreen computermonitoren'. Het vermoeden bestaat dat er een laptop is weggenomen. Er is na de inbraak een onbekende jongen op een scooter weggereden.