Gemeente Amstelveen

Ontruiming standplaats Binderij uitgesteld wegens gezondheid bewoners

Op de ochtend van 28 april 2003 trad de gemeente op tegen een brandgevaarlijke situatie op Binderij 39. Deze situatie bestaat uit een illegale uitbouw aan een woonwagen en een zonder bouwvergunning geplaatste schuur en toercaravan. De bewoners raakten hiervan zodanig van de kaart dat dit gezondheidsproblemen veroorzaakte bij het echtpaar. Deze waren aanleiding om de ontruiming uit te stellen tot 19 mei.

De bewoners van de woonwagen, tevens eigenaar van de schuur en toercaravan, werden tijdens de actie onwel. Hun huisarts werd met spoed opgeroepen. Deze constateerde dat verdere uitvoering van de bestuursdwangactie onverantwoorde gezondheidsrisico's voor de bewoners met zich mee zou brengen.
De gemeente is vervolgens met zoon van de bewoners overeengekomen dat zij op 28 april zelf de toercaravan verwijderen. Ook verwijderen zij zelf uiterlijk 12 mei de schuur en de uitbouw van de woonwagen. Doen zij dit niet, dan zal de gemeente opnieuw bestuursdwang uitoefenen tot verwijdering van de illegale bouwwerken op 19 mei.