Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 29-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

150 kinderwagens gestolen
LELYSTAD Bij een bedrijfsinbraak in een pand aan de Platinastraat zijn zondagnacht ongeveer 100 tot 150 kinderwagens gestolen. De daders kwamen binnen via een roldeur, na eerst het hek van het naburige bedrijf te hebben geforceerd en vervolgens een gat in het tussen beide panden staande hek te hebben geknipt. Gezien de bandensporen is gebruik gemaakt van een vrachtauto. De omvang van de schade is niet bekend.

Aanrijding met gewonde
DRONTEN Bij een aanrijding op De Noord is maandagmorgen een 26-jarige automobiliste uit Almere gewond geraakt. Op de kruising met de Dronterringweg kreeg zij geen voorrang van een 54-jarige automobiliste uit Dronten. Het slachtoffer is met letsel aan het borstbeen overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanhouding fietsendief
ALMERE Na tips over een jongen die fietsen verkocht aan bewoners van het asielzoekerscentrum heeft de politie maandagmiddag een 15-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij bood bij het AZC een fiets te koop aan, die gestolen bleek te zijn. De jongen werd aangehouden en bekende de fiets zaterdagavond in de Filmwijk uit een schuurtje te hebben gestolen. Zijn partner, een 19-jarige Almeerder, moet nog worden gehoord.

Lasercontrole
ZEEWOLDE Een motorrijder van het VerkeersTeam heeft maandagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur op de kruising van de Vogelweg met de Lepelaarweg een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Hij controleerde 50 autos, waarvan er 10 tussen de 20 en 30 km te snel reden, 3 tussen de 30 en 50 km, en 2 meer dan 50 km. Deze twee hebben ter plaatse hun rijbewijs ingeleverd. De topper reed 146 km/h, waar 80 is toegestaan.

Bromfietscontrole
LELYSTAD Bij een kleine bromfietscontrole in het centrum van Lelystad werden maandagmiddag 5 voertuigen gecontroleerd. 3 ervan voldeden niet aan de eisen, hetgeen resulteerde in 5 bekeuringen terzake opvoeren (3), helm (1), gladde band (1).

Aanhouding na inbraak
LELYSTAD Bij een inbraak in de Eurotower aan het Noorderwagenplein is maandagnacht een 26-jarige inwoner van Lelystad als verdachte aangehouden. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag licht branden in het pand, waar dat normaal nooit het geval is, en zag in een kamer van het pand twee personen lopen. Hij waarschuwde zijn beveiligingsbedrijf en de politie. Vervolgens zag de getuige een man uit de steeg naast het pand komen. Die man gedroeg zich verdacht en liep weg bij het zien van de getuige. De getuige volgde, samen met een ter plaatse gekomen collega van het beveiligingsbedrijf, de verdachte tot de politie arriveerde. De verdachte is aangehouden. In de steeg naast de Eurotower bleek een raam te zijn geforceerd. Of er iets uit het pand verdwenen is, is nog niet bekend.

EO