Koninklijke Ahold


Ahold verkoopt Indonesische activiteiten aan Hero

Zaandam, 29 april 2003 Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van haar Indonesische activiteiten door PT Hero Supermarket Tbk, voor een bedrag van circa Euro 12 miljoen, exclusief voorraden. De overnameovereenkomst is behoudens goedkeuring van de aandeelhouders van Hero. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2003. Hero is een toonaangevende supermarktorganisatie met 200 winkels in Indonesië. Hero heeft een aandelennotering aan de beurs van Jakarta.

De transactie betreft 22 winkels, plus één in ontwikkeling, en twee distributiecentra. De feitelijke overdracht van de winkels en de distributiecentra zal plaatsvinden na goedkeuring van de aandeelhouders van Hero. De medewerkers van Ahold op het Indonesische hoofdkantoor en bij de te sluiten winkels zullen niet overgaan naar Hero. Ahold zal zich inzetten om aan haar verplichtingen jegens deze medewerkers te voldoen.

De desinvestering van Aholds Indonesische activiteiten vloeit voort uit het strategische plan van de onderneming om de bedrijvenportfolio te herzien teneinde zich te kunnen richten op goed presterende werkmaatschappijen en zich te concentreren op haar volwassen en meest stabiele markten.

Ahold werd voor het eerst actief op de Indonesische markt via een technische samenwerkingsovereenkomst met de PSP-groep in 1996. Deze overeenkomst eindigde in 2002, waarna Ahold TOPS Indonesië een volledige Ahold-dochter werd. De nog niet goedgekeurde netto-omzet in 2002 bedroeg circa Euro 37 miljoen. Ahold heeft circa 1.600 medewerkers in Indonesië.


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten safe harbors. Deze forward-looking statements omvatten mededelingen betreffende Aholds voornemen om te desinvesteren in Indonesië, haar voornemen om de maximale waarde te realiseren en haar voornemen om zich op een verantwoorde wijze terug te trekken, haar activiteiten in dit proces van desinvestering ten volle te ondersteunen en om naleving van de verplichtingen tegenover leveranciers en medewerkers zeker te stellen. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risicos, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanmerkelijk verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements omvatten (het achterwege blijven van) de goedkeuring door de aandeelhouders van PT Hero Supermarket Tbk van de desbetreffende overeenkomst tot overname van de activa evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

---