Gemeente Westerveld

29-4-2003
Multifunctionele accomodatie in Havelte

Het college van de gemeente Westerveld gaat met een Europese aanbesteding bouwbedrijven en projectontwikkelaars uitnodigen om een multifunctionele accommodatie (MFA) met 23 appartementen in Havelte te bouwen.

De gemeente Westerveld wil een zogenoemde multifunctionele accommodatie (brede school) in Havelte laten bouwen. In 2002 heeft de gemeente hiervoor een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Hieruit blijkt dat het project kans van slagen heeft. Aansluitend heeft de raad een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Er wordt nu met een Europeese aanbestedingsprocedure een bouwbedrijf of projectontwikkelaar gezocht die het project kan realiseren.

In de multifunctionele accommodatie moeten de volgende functies worden ondergebracht: een basisschool met veertien groepsruimten, een sportzaal, een buitenschoolse- en een kinderdagopvang, een peuterspeelzaal en eventueel een bedrijfsruimte. Op deze accommodatie mogen verder hoogstens 23 appartementen gebouwd worden.

De Europese aanbesteding wordt namens de gemeente door ABC-bouwmanagement uit Assen begeleid en uitgevoerd. De projectarchitect voor de multifunctionele accommodatie is het bureau B+O architecten BNA uit Ansen. Het architectenbureau B+O maakt op dit moment het voorlopige ontwerp voor het gebouw.

In overeenkomst met de regelgeving rondom het Europees aanbesteden van projecten, is het project voor de bouw van een multifunctionele accommodatie in Havelte in week 18 (maandag 28 april tot en met vrijdag 2 mei) gepubliceerd op de daarvoor geselecteerde website (www.ted.publications.eu.int). GeĂŻnteresseerde bedrijven kunnen zich, gedurende 37 dagen, aanmelden bij ABC-bouwmanagement in Assen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Fred Bouma, tel.nr.: (0521) 349 346.