Nieuwsbericht

dinsdag, 29 april 2003, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Veroorzaker ongeval verlaat plaats van ongeval
Castricum, maandag 28 april 2003.
Maandagmiddag vond een ongeval plaats op de rotonde van de kruising C.F. Smeetslaan, de Dr. De Jonghweg en de Geesterduinweg. Een 43-jarige vrouw uit Castricum reed met haar fiets over het fietspad van deze rotonde. Bij haar op de fiets zat haar 4-jarige zoontje. Ter hoogte van de aansluiting met de C.F. Smeetslaan verleende de bestuurder van een personenauto geen voorrang aan de vrouw en reed haar aan, waardoor zij ten val kwam. Het jongetje raakte met zijn hoofd het wegdek en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De veroorzaker van de aanrijding is na het ongeval doorgereden. Het gaat om een rode personenauto. Een merk is niet bekend. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding of met mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de auto en/of de bestuurder. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.

Twee gewonden bij ongeval
Heiloo, maandag 28 april 2003.
Maandagavond vond een aanrijding plaats op de Rijksweg A9 tussen twee personenauto's. De bestuurder van één van deze auto's, een 33-jarige man uit Krommenie, reed over genoemde weg in de richting Alkmaar. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam hij met één van de wielen van zijn auto in de middenberm en verloor daardoor de macht over het stuur. Vervolgens botste hij tegen de auto die hij aan inhalen was. Deze auto werd bestuurd door een 41-jarige Pool. Door de aanrijding raakte de man uit Krommenie en de 42-jarige echtgenote van de Pool gewond. Zij zijn voor observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Beide voertuigen raakten volledig vernield.

Rijden onder invloed van alcohol
Heiloo, dinsdag 29 april 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag, kort na middernacht, werd een 65-jarige man uit Heiloo aangehouden op de Heerenweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 255 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Fietsen gestolen
Castricum, dinsdag 29 april 2003
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan het Raadhuisplein. Omstreeks 06.30 uur werd de inbraak ontdekt. Men was in de winkel gekomen door het op grove wijze vernielen van een etalageraam. Vanuit het pand zijn meerdere fietsen weggenomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk om hoeveel fietsen het gaat. Om die reden is ook niet bekend hoe groot de totale schade is.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Den Helder, maandag 28 april 2003.
Maandagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden langs de Marsdiepstraat in Den Helder. Er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven: een voor rijden zonder rijbewijs, twee wegens het rijden zonder autogordel en twee bromfietsers voor het rijden zonder bromfietscertificaat.
Schagen, dinsdag 29 april 2003.
Dinsdagochtend is er van 5.30 uur tot 6.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Provincialeweg N241 in Schagen. In die periode zijn vier automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 112 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur het maximum is.

Vrouw overlijdt na ongeval
Den Hoorn (Texel), dinsdag 29 april 2003.
Dinsdagmiddag om ongeveer 12.10 uur is een 68-jarige vrouw uit Amsterdam om het leven gekomen na een verkeersongeval in Den Hoorn. De vrouw fietste samen met een andere vrouw over de Mokweg in Den Hoorn in de richting van natuurgebied De Mok. Er stond een harde wind dwars over de weg. De vrouwen werden ingehaald door een tractor met aanhanger en op het moment dat deze tractor naast de vrouwen reed, werd het slachtoffer door een windvlaag omver geblazen. Hierbij kwam zij onder de wielen van de aanhangwagen terecht. De traumahelikopter kwam snel ter plaatse, maar reanimatie mocht niet baten. De vrouw is omstreeks 12.50 uur aan haar verwondingen overleden. De tractorbestuurder was een 18-jarige jongeman uit Den Hoorn.

WESTFRIESLAND

Woninginbraak
Zwaag, maandag 28 april 2003.
Maandagavond is er tussen 19.45 uur en 22.45 uur ingebroken in een woning langs de Kerkelaan in Zwaag. De inbrekers zijn binnengekomen door het bovendeel van de deelbare voordeur met een koevoet te forceren. De gehele woning werd doorzocht. De onbekende zijn vermoedelijk gestoord tijdens hun werkzaamheden aangezien er alleen diverse pasjes worden vermist. Verder stond de videorecorder losgekoppeld van de televisie klaar om meegenomen te worden.

Snelheidscontrole
Hoorn, dinsdag 29 april 2003.
Dinsdagochtend is er van 8.30 uur tot 9.30 uur een snelheidscontrole geweest langs de Berkhouterweg in Hoorn. Hierbij zijn vijf snelheidsovertreders bekeurd.

Jongetje valt uit raam
Hoorn, dinsdag 29 april 2003.
Dinsdagochtend omstreeks 10.45 uur is een 2,5-jarig jongetje uit Hoorn uit een raam gevallen aan het Neptunushof in Hoorn. Het jongetje was ongeveer drie meter naar beneden gevallen en is naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Daar bleek hij een gebroken linkerarm te hebben en een hersenschudding. Het gaat goed met het jongetje.