Ingezonden persbericht

Maen creëert virtueel stadscentrum voor gemeente Veenendaal

VEENENDAAL, 20030429 -- Maen E-solutions lanceert www.veenendaalvirtueel.nl een pilot-project waar met ruim 40 interactieve panorama foto's en een klikbare plattegrond de bezoeker virtueel kan rondwandelen in het het centrum van gemeente Veenendaal.

De website biedt de mogelijkheid om het gehele centrum te bekijken. Er is een plattegrond van het winkelcentrum gemaakt waarop om de 50 meter een klikbare rode stip staat. Wanneer men op een zogenaamde hotspot klikt wordt er een panorama foto zichtbaar van het desbetreffende deel van het centrum. Op de kaart zijn logo's van diverse bekende winkels geplaatst. Zo kan men zich goed oriënteren.

"Al jaren is het bij de overheid een speerpunt om gemeentes op het internet een prominente rol te laten spelen", aldus M. den Hartigh, Directeur R&D. Vorig jaar is Maen verhuisd van Wageningen naar Veenendaal. "Gedurende onze oriëntatie naar een nieuw onderkomen kwamen we op verschillende gemeente-websites terecht. Op z'n best staat er een grote verzameling tekstuele informatie. Echter ontbreekt het op de meeste websites aan een goede visuele indruk", zo gaat Den Hartigh verder. Zo zijn de medewerkers van Maen E-solutions op het idee gekomen om een alternatieve gemeente website te maken voor de gemeente waar ze uiteindelijk terecht zijn gekomen.

Maen E-solutions gaat uit van de gedachte dat het internet een visueel medium is. Je kunt met een foto meer vertellen dan met 1000 woorden. Daarom heeft Maen gekozen voor een samenwerkingsverband met "virro ­ virtueel rondkijken". "We hebben er bewust voor gekozen om het project tekstloos te houden en geen communicatieplatforms te bieden. Dit wordt namelijk al door andere Veenendaalse initiatieven geboden. We willen een aanvulling bieden en niet iets maken wat al door een ander wordt gedaan. Er is op het internet toch al veel van hetzelfde", aldus Den Hartigh.

De plannen voor de toekomst zijn duidelijk; mocht er interesse zijn vanuit andere gemeentes, bedrijfsleven of bijvoorbeeld VVV of ANWB dan zal dit initiatief worden voortgezet in andere gemeentes.

Het virtuele centrum van Veenendaal is te bezoeken op: www.veenendaalvirtueel.nl

Over Maen E-solutions
Maen is een innovatief internet bedrijf met name gericht op ontwerp, bouw en onderhoud van websites. Het bedrijf biedt maatwerkoplossingen, door het probleem vanuit het oogpunt van de klant te bekijken.

Door de brede kennis van het internet krijgt de klant altijd de beste oplossing voor de geformuleerde doelstelling.

Tevens is Maen objectief in de keuze van de technische oplossingen en beschikt over een groot netwerk van specialisten. Hierdoor kan er flexibel en snel geleverd worden, ongeacht welke geavanceerde techniek er nodig is.



Ingezonden persbericht