NOC*NSF


Vakinformatie op internet voor vrijwilligers en beroepskrachten

ARNHEM - Vrijwilligers en beroepskrachten binnen de Nederlandse sport kunnen vanaf 25 april op www.sport.nl terecht voor alle informatie die zij bij de uitoefening van hun sportwerkzaamheden nodig hebben.

Door het beschikbaar stellen van vakinformatie willen NOC*NSF en Arko Sports Media BV in samenwerking met de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS) een bijdrage leveren aan de verdere versterking en professionalisering van de Nederlandse sportwereld.

Op www.sport.nl, de officiële internetsite van NOC*NSF, is een nieuw onderdeel ingericht: Bestuur & Management. Voor dit onderdeel heeft NOC*NSF in samenwerking met de NKS en de redactie van Arko Sports Media een schat aan sporttakoverstijgende informatie voor verenigingen verzameld. Het gaat daarbij om onderwerpen op het gebied van Accommodatie & Beheer, Beleid & Organisatie, Financiën & Fiscaliteiten, Gezondheid, Ledenwerving & -behoud, Overheid & Sport, Sponsoring & Communicatie, Waarden & Normen en Werk & Sport.

Per onderwerp vindt de sitebezoeker op overzichtelijke wijze achtergrondinformatie, antwoord op de meest gestelde vragen, alsmede overzichten van publicaties, artikelen en internetlinks voor meer informatie. Op afzienbare termijn kunnen verenigingen bovendien digitaal vragen stellen. Sportexperts beantwoorden deze vragen vanuit hun kennis en ervaring met het vakgebied.

Voor Arko Sports Media (ASM), de grootste uitgever van vakpublicaties op sportgebied, vormt het onderdeel Bestuur & Management de internetsite waarmee zij haar sportuitgaven gaat ondersteunen. De uitgeverij stelt artikelen beschikbaar uit de tijdschriften Sportaccom, SPORT Bestuur & Management en Coachen, alsmede uit het Handboek Sportaccommodaties. Daarnaast verzorgt ASM het laatste vaknieuws en een agenda van relevante congressen, symposia en studiedagen.

Ook toekomstige werkers in de sport vinden binnen Bestuur & Management alles van hun gading. NOC*NSF heeft hier namelijk ook de al bestaande sport.nl-internetservices als de sportvacaturebank en de overzichten van sportopleidingen ondergebracht.

(28 april 2003)