Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-04-2003
Persberichten Eemland noord, 09.50 uur

Ik weet het!

SOEST In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 april besefte een automobilist heel goed dat hij teveel aan bacchus had geofferd.

Rond 05.00 uur zagen politiemensen een automobilist over de Koningsweg rijden. De automobilist zag hen kennelijk ook en reed met een behoorlijke snelheid weg. De politiemensen reden achter hem aan en gaven hem op de Di Lassostraat een stopteken, waarop de man stopte.

Op de vraag of hij gedronken had, antwoordde hij direct bevestigend. Bij het verzoek mee te werken aan een blaastest, antwoordde hij dat dit niet nodig was omdat hij er meer dan zat op had. Daarop werd de man, 31 jaar oud en afkomstig uit Soest, aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de Soestenaar dat goed ingeschat had: hij blies bij de ademanalyse 720 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbreker aangehouden

SOEST Op dinsdag 29 april werd een jongen op heterdaad bij een inbraak betrapt.

Rond 18.50 uur kwam een 17-jarige jongen uit Soest thuis bij zijn ouderlijke huis aan de Klaarwaterweg. Daarbij zag hij dat er een rugzak uit een slaapkamerraam werd gegooid, dat vervolgens een jongen het raam uit klom en naar beneden sprong. De 17-jarige jongen herkende de verdachte. De verdachte sprak hem aan, verzocht hem niets tegen de politie te zeggen en rende hard weg.

Er bleek in de woning te zijn ingebroken en meerdere kamers bleken te zijn doorzocht. Daarbij waren geld en sieraden weggenomen. De 17-jarige Soestenaar deed aangifte van de inbraak.

De politie deed in de loop van de avond een huiszoeking in de woning van de herkende verdachte en deze jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Soest, werd in die woning aangehouden. In de woning werden sieraden aangetroffen die mogelijk afkomstig waren van de diefstal. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op dinsdag 29 april tussen 14.45 uur en 17.15 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden.

In tweeënhalf uur tijd passeerden 1499 voertuigen de controlepost. 62 Bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 km/u. Een bestuurder met veel haast reed met een snelheid van 101 km/u. De overtreders krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd.