Digitale Gemeente Houten

Koninginnedag 2003 in Houten

woensdag 30 april 2003 - Bron: Redactie SDGH

Duizenden bezochten op Koninginnedag 2003 het centrum van Houten. Daar waren diverse festiviteiten te beleven waar vooral de kindervrijmarkt veel belangstelling trok.

Sinds enkele jaren wordt de vrijmarkt in het werkelijke centrum van Houten gehouden. Lange tijd was het Oude Dorp het toneel van deze vrijmarkt, maar sinds 2001 wordt deze met succes op Het Rond gehouden. Honderden kinderen verkochten hun spullen van uiteenlopende aard in een gebied dat begon bij De Spil en doorliep tot Het Wed. Daarmee is de vrijmarkt de laatste jaren uitgegroeid tot een vrijmarkt die kan concurreren met die van Zeist.

Paalzitten voor Roemenië
Boven het water tegenover het eetcafé Het Atelier hadden de jongeren van de Houtense gereformeerde kerk (vrijgemaakt) zich gevestigd. Op een steiger boven het water haalden deze paalzitters geld op voor een zigeunerdorp in Roemenië.

Op een zesde paal zaten beroemde Houtenaren, waaronder ook de nieuwe brandweercommandant Rob Timmermans. Met een hengel en een bakje werd geld binnengehaald. De dames op de paal hielden de omgeving goed in de gaten. Robin (de Houtense Big Brother) die anoniem met zijn vriendin rondwandelde en werd herkend door een van de vrouwelijke paalzitters.

Turkse buikdans
In een grote tent op het terrein van De Spil vonden deze ochtend diverse activiteiten plaats. Een buikdanseres die op Turkse muziek danste, beet de spits af. Daarbij mochten uiteindelijk de Houtense kinderen en moeders ook meedoen.

In de uren erna rapten het duo Twins, volgde een dansoptreden door Vietnamese kinderen en twee Papua dansgroepen. Vanaf 13.30 uur begon OkéPop met traditiegetrouw diverse bands.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).