Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 12 februari 2003

Tegendraadse geluiden op koninginnedag

Actieblad Ravage viert 30 april feest. Want: 15 jaar! Met gebalde vuisten en in gezwinde spoed wordt de komende weken het Ravage Royaal festival uit de grond gestampt. Op koninginnedag wordt de Kop van het Java-eiland, gelegen in het Amsterdamse IJ, omgedoopt tot een tijdelijke oranjevrije zone.

Koninginnedag 1988 werden er op diverse plekken in de stad nulnummers van het actieblad Ravage verspreid onder het Amsterdamse publiek. Een alternatief non-profit blad, samengesteld door en voor mensen die kritisch staan tegenover bepaalde ontwikkelingen in deze op winst, consumptie en uitsluiting gebaseerde maatschappij. En met acties misstanden aan de kaak stellen.

Ravage richt zich op een publiek dat zich zorgen maakt om de gevolgen van de vervuiling van het leefmilieu, het latent aanwezige racisme, de globalisering van de economie, de uitzetting van vluchtelingen, de misstanden in de bio-industrie, de verdringing van de alternatieve cultuur in de stad, en meer van dit soort zaken. Een onmisbaar actieblad voor sociale bewegingen.

Om het 15-jarig bestaan te vieren hebben we, de redactie en een aantal vrienden en vriendinnen, het plan opgevat om een politiek-culturele manifestatie op poten te zetten. Een alternatief festival voor de achterban van het blad, maar tevens een uitwijkmogelijkheid voor wie de oranje franje een beetje beu is.

We zetten de wereld op z'n kop, daar op het Java-eiland in Amsterdam. Met bands en cabaretiers, die zich in woord en muziek onderscheiden vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Ruim baan voor dyamische vrije geluiden, van reggae tot rock'n'roll, van blues tot samba en van punk tot klassiek.

In het Axie Circus is het een komen en gaan van dichters, sprekers, schrijvers en muzikanten. Daarnaast zal een keur aan actiegroepen zichzelf op creatieve wijze presenteren. Waarmee het publiek een voorproefje wordt gegund van het normaliter geheime repertoire van het komende actieseizoen.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de pers:

Festival Ravage Royaal is vrij toegangelijk. De lokatie van het festival is op de Kop van het Java-eiland, schuin tegenover de achterzijde van het CS in Amsterdam. Toegangelijk via de Jan Schaeferbrug vanaf de Piet Heinkade. Voor het festival wordt een speciale website gelanceerd: www.ravageroyaal.nl

We zullen u tijdig op de hoogte brengen van het programma. Indien u nu reeds meer wilt weten, bel de redactie: tel 020 6761773 en vraag naar Alex van Veen. Email redactie: ravage@antenna.nl
Website Actieblad Ravage: www.antenna.nl/ravage

Ravage, actieblad
Van Ostadestraat 233n
1073 TN Amsterdam
telefoon 020-6761773
fax: 020-6730595
Internet: http://www.antenna.nl/ravage