Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuws


Horeca en Luilakviering

De nationale viering van Koninginnedag vindt op woensdag 30 april a.s. plaats.
Zoals de ervaring van de afgelopen jaren ons heeft geleerd, is er veel vandalisme in de gehele gemeente tijdens de luilakavond.

Een van de inmiddels beproefde mogelijkheden om vandalisme en andersoortige uitwassen bij de luilakviering te voorkomen, is het beperken van het alcoholgebruik in horeca-inrichtingen in de nacht voorafgaande aan de Koninginnedagviering. Hierbij is de preventieve bescherming van de openbare orde een zwaarwegende factor. Het verzoek van het bestuur van de horeca-afdeling Wijk bij Duurstede, om een ruimer regime dan voorgaande jaren toe te staan, heb ik besproken met de politie.
Op basis van artikel 2.3.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening Wijk bij Duurstede 2000 kom ik tot het navolgende besluit.

Ik wijs u er nadrukkelijk op dat dit jaar een proef zal zijn met een enigszins ruimer sluitingsbeleid voor de horeca. Afhankelijk van de resultaten en de ervaring van de politie en de horeca, zal ik tot een meer definitief besluit voor de toekomst komen.

Proef Luilak 2003
In de nacht van dinsdag 29 april op woensdag 30 april 2003 dienen alle horeca-inrichtingen om 22.00 uur de deuren te sluiten voor het inkomend publiek.
Na dit tijdstip mag er geen geloop van gasten ontstaan tussen de horeca-inrichtingen.
Tot uiterlijk 24.00 uur heeft de ondernemer de gelegenheid de gasten op een beheerste en ordentelijke manier naar buiten te geleiden.

Vanaf 24.00 uur tot 05.00 uur mag aan het publiek derhalve geen toegang worden verleend tot de horeca-inrichtingen.

Deze verruiming legt een extra verantwoordelijkheid op de plaatselijke horeca, omdat er geen extra politie-inzet zal worden geleverd in de binnenstad. De eerste prioriteit van de politie zal liggen buiten de binnenstad.

de burgemeester van Wijk bij Duurstede,
G.K. Swillens