Digitale Gemeente Houten

Gezamenlijke aanpak verkeersproblematiek Krommerijngebied

zaterdag 3 mei 2003 - Door: Ed Plekkenpol

Provincie Utrecht, Bestuur Regio Utrecht (BRU), Rijkswaterstaat directie Utrecht en de gemeenten Houten en Bunnik hebben besloten tot een gezamenlijke en integrale aanpak van de verkeersproblematiek in het Krommerijngebied.

Directe aanleiding voor de contacten tussen de partijen is de groeiende ontsluitingsproblematiek van Houten. Dagelijks ontstaan tijdens de spits opstoppingen op de Houtense wegen. Uit onderzoek blijkt dat een duurzame oplossing voor de Houtense ontsluitingsproblematiek aansluiting op de A12 is. Realisatie van de aansluiting kan echter nog jaren duren.

Zolang het onderzoek naar een aansluiting op de A12 niet is afgerond, gaat de gemeente Houten door met de voorbereidingen voor een eventuele tijdelijke aansluiting op de A27.

Mocht blijken dat de A12-optie binnen afzienbare tijd te realiseren is, dan wordt van de gemeente Houten verwacht dat ook zij voor aansluiting via de A12 kiest. Dan moet wel gegarandeerd zijn dat de aanleg in 2010 een heel eind op streek is.

Zowel aansluiting op de A27 als op de A12 worden deels door het Rijk gefinancierd.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).