Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 3 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: rijden onder invloed
Bij controles op diverse plaatsen in de stad heeft de politie vrijdagavond en nacht meerdere bestuurders onder invloed van alcohol achter het autostuur aangetroffen. Op het Damsterdiep werd een 48-jarige automobilist uit Groningen betrapt met 0.8 promille. Hij bleek met een ongeldig rijbewijs te rijden en zijn auto bleek niet APK gekeurd. In de Hoekstraat reed een 20-jarige Stadjer met een promillage van 1.45. Hij bleek te rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Op de Hereweg werd een 25-jarige automobilist uit Groningen betrapt met 0.9 promille. Op de afrit van de Beneluxweg naar de Rijksstraatweg vond een kop-staart botsing plaats met twee autos waarbij een 47-jarige man uit Groningen onder invloed bleek. Hij blies een promillage van 0.7. Een 28-jarige bromfietser uit Groningen werd in de Gelkingestraat gecontroleerd. Hij blies een score van 1.2 promille. Alle onder invloed zijnde bestuurders kregen een dagvaarding mee en een rijverbod.

Groningen: wildplasser beboet
Een 33-jarige man uit Groningen liet vrijdagnacht op de Grote Markt in het openbaar het overtollige vocht lopen. De man werd aangesproken door agenten en probeerde de benen te nemen maar werd na een korte sprint achterhaald. Hij kreeg op het bureau een bon voor wildplassen.

Groningen: opgebracht voor dronkenschap
Agenten zagen vrijdagnacht een onder invloed van alcohol zijnde 28-jarige man uit Groningen zoeken naar zijn fiets op de Grote Markt. Gezien zijn toestand vertelden zij de man niet te gaan fietsen. Korte tijd later reed de man toch zwalkend over de Grote Markt en werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Een deel van zijn roes sliep hij uit in de dronkemanscel op het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: man (37) aangehouden voor bedreiging Wegens bedreiging van een beveiligingsmedewerker van een horecazaak op de Grote Markt werd een 37-jarige man vrijdagnacht aangehouden door de politie. De man mocht vanwege zijn gedrag niet naar binnen en bedreigde de medewerker met de dood. Bij zijn aanhouding beledigde hij politieagenten en bleek in bezit van een knipmes. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)