Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.30 uur

Jeugd hardleers

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag en avond verschillende keren moeten optreden tegen hardleerse jeugd in Vleuten. Naar aanleiding van klachten over overlast in de omgeving van het Leiwerk en de Pastor Ohlaan wordt daar consequent gecontroleerd op vormen van overlast. Op het Leiwerk zijn rond 13.30 uur 6 jongeren bekeurd voor het zich bevinden op verboden gebied. De directe omgeving van de scholen is aangeduid met bordjes verboden toegang voor onbevoegden. Dit verbod wordt door de jeugd aan de laars gelapt.

Ook de school aan de Pastor Ohlaan is een bekende hangplek waar jongeren er een troep van maken. Bekertjes, bierblikjes, flesjes van drank en papier zorgen ervoor dat het een vuilnisbelt wordt. Er zijn 10 jongeren bekeurd voor belediging, het niet voldoen aan de vraag om weg te gaan, en het zich bevinden op verboden terrein.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft het afgelopen etmaal een gevoelig klap toegebracht aan het autodievengilde. Op de Rijksstraatweg in De Meern zagen agenten een auto rijden met daarin twee jongens. Ter hoogte van de Burgemeester Verderlaan stopte de auto en het tweetal rende weg in de richting van de Akkrummerlaan. In de tuinen van een van de woningen kon de 14-jarige verdachte uit Utrecht door een bewoner in zijn kraag worden gegrepen. De tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht kon na een achtervolging, op de Zandweg worden aangehouden. De auto bleek s middags gestolen op de Autiolaan. Het tweetal is voor verhoor ingesloten.

Op de Neckardreef werden vrijdagavond rond 22.00 uur drie mannen uit Utrecht betrapt in een auto die was gestolen op de Maliebaan. De politie kreeg argwaan omdat in de auto diverse golfspullen lagen. Attributen die niet geheel te verwachten zijn bij de mannen in de auto. Het drietal, dat in de auto verdovende middelen aan het gebruiken was had het slot van de auto geforceerd. Zij zijn aangehouden voor nader verhoor. De auto is weer terug naar de rechtmatige eigenaar.

In de Breedstraat zijn rond middernacht twee mannen zonder vaste woon
-en verblijfplaats aangehouden voor het stelen uit autos. Getuigen zagen het tweetal inbreken in een auto. Er werd een goed signalement van het tweetal opgegeven. Ook deze twee zijn voor verhoor ingesloten.

Bij pinautomaat beroofd

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond rond 23.50 uur het slachtoffer geworden van een beroving. Terwijl de man bij een pinautomaat in de Handelstraat geld had gepind werd hij door twee mannen aangesproken en met een mes bedreigd. De man moest het gepinde geld afgeven aan de straatrovers die zich daarna uit de voeten maakten. De politie die kort na het incident ter plaatse was heeft met het slachtoffer een onderzoek in de omgeving ingesteld. Naar aanleiding hiervan zijn drie mannen uit Utrecht aangehouden. Echter bij nader onderzoek bleken zij niet te voldoen aan het opgegeven signalement en zijn weer heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Alcohol in het verkeer

Utrecht Bij een aanrijding tussen een automobilist en een voetganger op de Amsterdamsestraatweg, is zaterdagochtend om 00.55 uur een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden. De bestuurder reed een 25-jarige voetganger aan die op de weg viel. Het slachtoffer is aan een hoofdwond behandeld. De dronken bestuurder had een alcoholgehalte van 590UG/l. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Op de Overste den Oudenlaan werd rond 01.05 uur een 47-jarige Utrechter gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Ook hier bleek dat de man met te veel alcohol achter het stuur van zijn auto zat. De blaasproef gaf een resultaat van 585 UG/L. Ook zijn rijbewijs is ingenomen.