Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 11.35 uur

Belediging

ZEIST Een 21-jarige man uit Zeist stak vrijdagmiddag rond 17.15 uur op de Driebergseweg zijn middelvinger op naar politieagenten. Hij werd aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde zijn middelvinger uit frustratie te hebben opgestoken, omdat hij eerder een paar parkeerboetes had ontvangen. De man verliet het politiebureau met een boete van 220 euro.

Thuisgeweld

Soesterberg Een 35-jarige man uit Den Dolder is in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 mei in een woning aangehouden nadat hij zijn vriendin had mishandeld.

De vrouw had eerder die avond ruzie met de man gehad en was in haar woning mishandeld. De vrouw vluchtte vervolgens haar huis uit en alarmeerde de politie. De politie heeft met toestemming van de vrouw de man in haar woning aangehouden. De man is ingesloten op het politiebureau en de vrouw heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.

De vrouw is in het ziekenhuis Lichtenberg behandeld aan verwondingen op haar gezicht en armen.

Eenzijdig ongeval

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Vrijdagmiddag rond 15.00 uur reed een 55-jarige inwoonster van Haastrecht door nog onbekende oorzaak op de Horstlaan tegen een boom aan. De vrouw raakte door de botsing bekneld in de auto en moest door de brandweer uit de auto geholpen worden. De inzittende, een 58-jarige man uit Haastrecht, kon zelf de auto verlaten. Beiden zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. In het ziekenhuis bleek dat het tweetal een aantal kneuzingen had opgelopen en bloeduitstortingen.

De regionale verkeersdienst van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.