Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 11.40 uur

Door drank tegen vluchtheuvel

HOOGLAND In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 mei is een 69-jarige man rond 23.15 uur met zijn auto tegen een vluchtheuvel op de Zevenhuizerstraat aangereden. De man, afkomstig uit Hoogland, verkeerde onder invloed van alcohol. De blaastest gaf aan een resultaat van 750 ug/l aan.

Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Verzet aanhouding

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond 16.30 uur reed een 15-jarige jongen op een quad (vierwielige bromfiets) over het voetgangersgebied aan de Zonnewijzer. Een politiemedewerker hield de jongen staande en wilde een gesprek met de jongen voeren. De broer van de verdachte mengde zich echter in het gesprek en gaf meerdere malen geen gehoor aan het verzoek weg te gaan. De broer, een 18-jarige inwoner van Amersfoort, werd daarom aangehouden. Hij was het niet eens met zijn aanhouding, verzette zich en wist weg te komen door de drukte.

De verdachte waarvan de identiteit bij de politie bekend was, is later thuis aangehouden. Hij had zich op het dak van zijn huis verstopt. De quad is inbeslaggenomen en de 18-jarige man is ingesloten op het politiebureau.

Doorrijden na ongeval

AMERSFOORT Vrijdagavond rond 20.30 uur vond aan de Liendertseweg een aanrijding plaats tussen drie personenautos. Een 22-jarige Amersfoorter en een 29-jarige Amersfoorter, stonden stil voor het rode verkeerslicht toen een personenauto vanuit de Ringweg Koppel aan kwam rijden, de Liendersteweg insloeg en tegen de autos van de mannen aanreed. De auto reed na de aanrijding door, maar kwam na een tijdje weer terug. De politie heeft de bestuurster van de auto, een 23-jarige vrouw uit Amersfoort, aangehouden en onderzoekt of zij ook degene is geweest die het ongeval heeft veroorzaakt.

De betrokkenen liepen door het ongeval - voor zover bekend - geen letsel op.