Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur

Overvaller aangehouden

Oudewater De politie van het district Rijn en Venen heeft een dag na de gewapende overval op een benzinestation aan de Goudsestraatweg een 36-jarige man uit Engeland aangehouden
Kort na de overval kreeg het wijkteam Oudewater Montfoort al zoveel informatie, dat al snel een beeld kon worden gevormd van de dader. De man die onder dreiging van een mes, de pomphoudster dwong tot de afgifte van enkele honderden euros, werd door het slachtoffer omschreven als een zwerverstype.
Het signalement van de verdachte kwam overeen met het signalement van een man die bij de recherche van het district Rijn & Venen en het wijkteam bekend is.
Een team van 10 politiemensen heeft zich het afgelopen etmaal intensief bezig gehouden met het speurwerk naar de overvaller. Onderzoek in wijken en buurten leverde uiteindelijk de verblijfplaats van de man op. In het buurtschap Hekendorp kon hij vrijdagavond rond 19.00 uur worden aangehouden.

In aanwezigheid van een rechter-commissaris is huiszoeking bij de verdachte gedaan. Hierbij is een mes aangetroffen dat vermoedelijk bij de overval is gebruikt. Bij onderzoek aan de kleding van de man zijn een aantal bankbiljetten aangetroffen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Tanken zonder te betalen

BREUKELEN - De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur bij het benzinestation aan de Rijksweg A2 twee mannen van 18-jaar uit Amsterdam aangehouden. Het tweetal had de tank van hun auto volgegooid en wilde zonder te betalen vertrekken. De politie heeft de twee verhoord over de benzinediefstal. De getankte benzine werd later door hen alsnog betaald.

Met brommer tegen boom

MIJDRECHT Op de Ringdijk tweede bedijking is vrijdagavond om 20.30 uur een 19-jarige vrouw uit Mijdrecht ongelukkig met haar bromfiets gevallen. Door een hobbel in de weg verloor zij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Door de klap vloog de helm van haar hoofd waardoor zij toch nog gewond raakte aan het hoofd. De ambulance heeft het slachtoffer naar het AMC in Amsterdam gebracht.