Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-05-2003
1e persbericht van zaterdag 3 mei 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na aantreffen pistool
Vrijdagmiddag om 14.15 uur zijn in een woning aan de Hoogstraat twee inwoners van Eindhoven aangehouden. In de woning werd een hennepkwekerij met 264 planten en een vuurwapen met munitie aangetroffen. De hennepkwekerij is direct ontmanteld en het vuurwapen is inbeslag genomen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Aanhouding na bedreiging
Op de Markt is vrijdagmiddag om 13.10 uur een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man, die een verbod had om in het gemeentehuis te komen, bedreigde aldaar enkele ambtenaren. Bij zijn aanhouding uitte hij diverse bedreigingen aan het adres van de gemeente en de politieambtenaren. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Onder invloed
Vrijdagavond om 20.30 uur is op de Deurneseweg een 26-jarige automobilist uit Venray aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een aanrijding en bleek onder invloed te zijn. Bij zijn aanhouding rookte de verdachte een joint. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Asten : Onder invloed
Een 34-jarige Astense bromfietser is vrijdagavond om 22.40 uur, aangehouden. De man was eerder op de avond betrokken bij een aanrijding op de Heesakkerweg. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,35 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal fiets
Op vrijdagavond 20.25 uur zijn op het Genderstraatje twee inwoners van Eindhoven, van 28 en 33 jaar, aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten een fiets probeerde open te breken. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na heling personenauto
Op de Boschdijk is vrijdagavond om 21.05 uur, na een achtervolging vanaf de Pieter Zeemanstraat, een 30-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De verdachte reed in een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Bromfietser zonder helm onder invloed
Vrijdagavond om 20.55 uur is op de Brouwhorst een 31-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. De man reed op zijn bromfiets zonder helm door het voetgangers gebied en gaf bij zijn aanhouding en valse naam op. Onderzoek wees uit dat hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,00 promille aan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van de nodige verbalen en een rijverbod van 4 uur, heengezonden.

Helmond: Aanhouding na diefstal bromfiets
Een 16-jarige Helmonder is vrijdagavond om 23.40 uur op de Dr. Dreeslaan aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongeman, op de Prof Oudlaan, met een afgesloten bromfiets liep te slepen en waarschuwde de politie die hem aanhield. Hij is voor onderzoek ingesloten De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Gemert: Aanhouding na mishandeling
Zaterdagmorgen om 01.10 uur is er in Gemert een 39-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De man had kort ervoor bij een ruzie zijn vrouw bedreigd en mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam liep de verdachte met een mes te dreigen. Hierop is hij onder verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij voor onderzoek is ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Someren: Aanhouding na bedreiging
Op de Vonderstraat is zaterdagmorgen een 46-jarige inwoner van Someren aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 45-jarige vrouw voor haar woning met de dood te hebben bedreigd. Hij was onder invloed en is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na fietsendiefstal
Een 20-jarige inwoner van Bakel is vanmorgen om 02.35 uur, op de Watermolenwal aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Steenweg een fiets te hebben weggenomen. Hij probeerde nog hard lopend weg te komen maar kwam ten val en kon daarna worden overgebracht naar het bureau waar hij een valse naam opgaf. De fiets kon direct aan de eigenaar worden teruggeven. De verdachte is na verhoor heengezonden.