Gemeente Ambt Montfort


rijbewijs

Actualiteiten


* Laatste nieuws

* Persberichten

* Algemeen

* Bestemmingsplannen/kap- en aanlegvergunningen
* Bouwen

* Milieu

* Verkeersmaatregelen

Laatste nieuws

Gemeentehuis gesloten

Er is géén avondopenstelling op dinsdag 29 april a.s. Op woensdag 30 april a.s. en maandag 5 mei a.s. is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.

Persberichten

VOGELPEST (laatste nieuws 24 april 2003)

Vogelpest

NOODMAATREGEL IN VERBAND MET STORT PREVENTIEF GERUIMD PLUIMVEE

Milieusorteerstation en kringloopwinkel Montfort open voor publiek

Hedenmorgen 17 april, heeft de burgemeester van de gemeente Ambt Montfort na overleg met betrokken partijen bekend gemaakt dat er geen bijzondere maatregelen getroffen zullen gaan worden op de stortplaats in Montfort.

VOGELPEST

In verband met een nieuwe uitbraak van vogelpest in Ospel is momenteel in heel Nederland, zowel binnen als buiten de toezichtsgebieden, een volledige 'standstill' van kracht. Voor onbepaalde tijd is het vervoer van AI-gevoelige dieren en broedeieren volledig verboden.

Algemeen

Collectes en acties in mei
In de komende maand zullen de volgende verenigingen en instellingen bij u aankloppen voor een bijdrage:

Gratis preventieadvies
Het is alweer enkele weken geleden dat het project Politie Keurmerk Veilig Wonen van start is gegaan binnen onze gemeente.

Zwembad 't Sweeltje gaat op 18 mei a.s. weer open

Op zondag 18 mei 2003 opent zwembad ´t Sweeltje te Montfort weer haar poorten.

Evenement

De R.K. voetbalvereniging St.Odiliënberg heeft bij burgemeester en wethouders vergunning gevraagd voor het organiseren van een disco op 7 juni 2003 van 17.00 01.00 uur en een pinkstermarkt c.q. sjoemelmert op 9 juni 2003 van 10.00 21.00 uur.

Burgemeester Barske ontving duurzame hamer
Op woensdagmiddag 26 maart jl. om 14.00 uur vond een unieke actie plaats georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds (WNF) en FSC Nederland: alle 490 burgemeesters van Nederland ontvingen tegelijkertijd op hun gemeentehuizen een voorzittershamer van (Braziliaans) hout met het FSC-keurmerk.

(Neven)functies leden van het gemeentebestuur Artikel 12 van de Gemeentewet en de door de raad vastgestelde integriteitcode verplicht de leden van het gemeentebestuur openbaar te maken welke andere functies dan het lidmaatschap van de raad zij vervullen.

Aanvraag Koninklijke Onderscheiding

Bent u actief in het maatschappelijk welzijn; informeer bij het oranjefonds
Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen de Stichting Koningin Juliana Fonds (Juliana Welzijn Fonds) en de Stichting Oranje Fonds.

Informatie vanuit het bureau sociale zaken
Nieuwe bedragen vervoersvoorzieningen WVG

Informatiepunt gezondheid
In het gemeentehuis en de bibliotheek zijn folderkasten Informatiepunt Gezondheid van de GGD Midden-Limburg.

Rioolverstopping
Als uw huisriool verstopt zit, is dat altijd een vervelende situatie. Belangrijke vragen zijn dan: waar zit de verstopping en wie lost het probleem op?

Geen kadastrale informatie via gemeente
Met ingang van 10 december 2002 zal door de gemeente géén kadastrale informatie mee verstrekt worden.

Bestemmingsplannen/kap- en aanlegvergunningen

Vrijstelling bestemmingsplan (Eikenlaan 38a,St.O.Berg)

Vanaf 1 mei 2003 ligt voor een periode van 4 weken in het gemeentehuis ter inzage,

Verleende aanlegvergunning (Hoofdbroekweg, M)

Bezwaren tegen de hieronder staande aanlegvergunning kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6099, 6077 ZH St. Odiliënberg.

Vrijstelling bestemmingsplan (Mariaveld, M en Vrechtstraat, St.O.B)

Vanaf 17 april 2003 ligt voor een periode van 4 weken in het gemeentehuis ter inzage,

Verleende aanlegvergunning (Lindenlaan 9, St.O.Berg)

Bezwaren tegen de hieronder staande aanlegvergunning kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6099, 6077 ZH St. Odiliënberg.

Verleende uitwegvergunning (Molenweg 5, Wilhelminastraat 34, Sportlaan 16)

Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort hebben op 11 april 2003 een uitwegvergunning verleend aan:

Verleende uitwegvergunning (Eikenlaan 38a, St.O.B)

Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort hebben op 31 maart 2003 een uitwegvergunning verleend aan:

Vastgesteld bestemmingsplan

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort maken bekend dat de gemeenteraad op 27 maart 2003 het bestemmingsplan Rijksweg 73-Zuid, wegvak H gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen die zijn aangebracht betreffen zowel de (plan)kaarten (inclusief erratum) als de voorschriften en staan vermeld in een bijlage bij het eveneens ter inzage liggende raadsbesluit.

Bouwen

(Bouwgrond) Exploitatieverordening 2003

De gemeenteraad heeft op 27 maart 2003 een nieuwe verordening vastgesteld: de (bouwgrond) exploitatieverordening 2003.

Het Bouwstoffenbesluit geldt ook voor u!!!!!! Wilt u een nieuwe oprit aanleggen, uw tuin ophogen of uw woning uitbreiden? Dan geldt het Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlakte ook voor u.

Subsidieregeling vervangen loden waterleidingen in woningen

Milieu

Bomenexcursie
Leerlingen groep 8 van de basisscholen kregen bomenexcursie.

Wet milieubeheer (Gestraatje 42, M.)
Meldingen AMvB

Provinciale milieuklachtentelefoon

Vrijwilligers gezocht

LANDGOED ONDER DE LOEP

Dit voorjaar zullen er heel wat kinderen rondrennen in de tuinen van een groot aantal particuliere landgoederen in Nederland. Zij zijn waarschijnlijk bezig met een speurtocht, of op zoek naar sporen uit het verleden van het landgoed en zijn bewoners

Hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Ambt Montfort maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg het verzoek van het college, om vaststelling van hogere grenswaarden voor drie woningen ter plaatse van de aan te leggen Rijksweg 73-Zuid wegvak H, heeft ingewilligd.

Leerlingen spelen met zwerfafval en hondenpoep

Binnenkort start in onze gemeente het MilieuOnmoetingsProgramma (MOP). De leerlingen van de basisscholen gaan dan op bezoek bij bedrijven en verenigingen (schakels genoemd) in of vlakbij onze gemeente om te leren over het milieu en de natuur.

Geen huisvuil in de papiercontainer
Elke vrijdagmiddag en zaterdagochtend staat op het parkeerterrein bij De Roerparel in St. Odiliënberg de oud-papiercontainer van Harmonie Juliana.

Nieuwe bomen langs de Wiejerd in Montfort worden verplant

De Kringloopwinkel eerste keus in 2e hands spullen Wilt u uw interieur een nieuw uiterlijk geven of uw huisraad uitbreiden, maar geen hoge bedragen neertellen? Dan is de Kringloopwinkel misschien iets voor u.

Subsidie voor opvang regenwater
Als u bij uw woning maatregelen neemt waardoor het regenwater niet meer wegstroomt in de riolering kunt u al gauw 680,00 subsidie krijgen.

Afvalwegwijzer (brengvoorziening oud papier)
In de kernen van onze gemeente wordt regelmatig papier opgehaald door verenigingen. Mocht u echter niet op de ophaalservice willen wachten, dan kunt u zelf uw oud papier naar de containers brengen die op gezette tijden voor u klaar staan.

MilieuOntmoetingsProgramma (MOP) 12 tot en met 23 mei 2003 Dit jaar wordt van 12 tot en met 23 mei weer het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP, georganiseerd. Het MOP brengt basisscholen en bedrijfsleven/verenigingen met elkaar in contact.

Verkeersmaatregelen

Groot onderhoud aan on- en halfverharde wegen

Indien de weersomstandigheden het toelaten zal vanaf maandag 28 april t/m vrijdag 9 mei de eerste fase van het onderhoud aan on- en halfverharde wegen plaatsvinden.
Het onderhoud zal hoofdzakelijk bestaan uit het herprofilering van deze wegen.

19-4-2003 08:00