Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 3-05-2003
Persberichten district Maastricht
Heerlen

Persbericht

VALKENBURG; GEWONDEN BIJ STEEKPARTIJ

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er omstreeks 01.00 uur op de Pelerinstraat in Valkenburg een vechtpartij plaats waarbij twee inwoners uit Wittem (16 en 18) en een inwoner uit Valkenburg gewond raakten.
Agenten troffen twee slachtoffers aan. Zij werden met verwondingen in de rug en nek overgebracht naar het ziekenhuis. Hun verwondingen bleken mee te vallen.
Vermoedelijk zijn op zeker moment twee groepjes jongeren met elkaar slaags geraakt, waarbij de slachtoffers met een mes en een glasscherf zijn gestoken, terwijl een andere jongen uit Wittem daarbij een blauw oog opliep.
Later bleek dat een jongen uit Valkenburg eveneens bij de vechtpartij gewond was geraakt en zich in het ziekenhuis aan een snijwond had laten behandelen.
De politie onderzoekt de zaak.

MAASTRICHT; DRUGS EN SCHIETPEN AANGETROFFEN IN DRUGSPAND

Vrijdagmiddag omstreeks 19.45 uur werd onder verantwoordelijkheid van de rechtercommissaris een onderzoek ingesteld in een pand aan Lochterstraat in Maastricht. Aanleiding tot de actie waren overlastklachten uit de buurt en een daarop volgend onderzoek van de politie. Nadat drie mannen (23, 30 en 31 jaar), afkomstig uit Bogny sur Meuse (Fr) op de Limburglaan waren aangehouden werd het pand aan de Lochterstraat onderzocht. Hierbij werden bijna 96 gram heroïne en cocaïne, ruim 56 gram aan versnijdingsmiddelen en een zogenaamde schietpen in beslaggenomen. Eén van de aangehouden mannen had ruim 2300 bij zich.
Het drietal is ingesloten.

MAASTRICHT; ALCOHOLCONTROLE

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op de Tongersestraat en de Prins Bisschopsingel in Maastricht alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 360 automobilisten een blaasproef ondergaan. Tegen 17 personen werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij te veel aan alcohol hadden genuttigd. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.