Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 3-05-2003
Persberichten district Sittard
Heerlen

Persberichten

SITTARD; STRAATROVER AANGEHOUDEN

Vrijdagmiddag omstreeks 12.25 uur werd op Geleenstraat in Sittard een 33-jarige inwoner uit Geleen aangehouden. De man had kort daarvoor de tas geroofd van een 60 jarige inwoonster uit Sittard die op de op de Berkenlaan fietste.
Het slachtoffer voerde haar tas mee achter op haar fiets. Op haar hulpgeroep reageerde een sittardenaar die op de fiets van de vrouw de achtervolging inzette. Agenten die toevallig in de buurt waren konden de dader snel aanhouden. De man is ingesloten.

AMSTENRADE; JONGEREN RICHTEN VERNIELINGEN AAN

Een groepje jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.10 uur op de Parellelstraat in Amstenrade vernielingen gepleegd aan een aantal geparkeerde auto`s.
Van zeven auto`s bleken met name spiegels te zijn beschadigd of de antenne te zijn verbogen. Verder moest een plantenbak die bij een woning stond, het ontgelden. Een plant werd over een geparkeerde auto gegooid. Gealarmeerde agenten wisten de identiteit van de jongeren te achterhalen. Twee van hen werden thuis opgezocht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De anderen zullen door de politie nog bezocht worden.