Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT: LSVb kiest nieuw bestuur

Persbericht

t.a.v. de onderwijs-,politieke en personalia redactie

LSVb kiest nieuw bestuur

Utrecht, 3 mei 2003 - De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft het bestuur voor het jaar 2003-2004 gekozen. Zij zal op 28 juni 2003 het huidige bestuur opvolgen. De Algemene Leden Vergadering heeft de volgende mensen gekozen:

Merijn de Jong als voorzitter

Merijn (21 jaar) studeert psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hiervoor heeft ze twee jaar journalistiek gestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht. Ze is voorzitter geweest van In-Spe, een Gelderse organisatie die zich bezig houdt met politieke jongerenparticipatie. Hier heeft ze zich ingezet voor meer inspraak van jongeren in de Gelderse politiek. Daarnaast hield ze zich als presentator en eindredacteur bij Studentenradio Utrecht bezig met alles dat interessant is voor de Utrechtse student.

Jurjen van den Bergh als vice-voorzitter:

Jurjen (24 jaar) is vrij-doctoraal student geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Hij was binnen zijn studie onder andere actief in de opleidingscommissie en de herprogrammeringscommisie voor het Bachelor/Master-programma. Verder heeft hij diverse acties en ad hoc-groepen opgezet op het terrein van Hoger Onderwijs.

Afke Besselink als secretaris:

Afke (21) is nu nog voorzitter van de Groninger Studentenbond (GSb) en studeert geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Afke was in het jaar 2001-2002 lid van het Vooruitstrevend Overleg Studenten (VOS), de fractie in de universiteitsraad van Groningen. Zij heeft zich voornamelijk bezig gehouden met onderwijskwaliteit, medezeggenschap en milieu.

Floris van Eijk als algemeen bestuurslid:

Floris van Eijk (24) heeft sociale geografie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft ook in Spanje en in Beirut gestudeerd en is werkzaam geweest als reisleider in Latijns Amerika. Hij is betrokken geweest bij mensenrechtenprogramma's en was op verschillende vlakken actief binnen zijn studievereniging.

Arjen Besselink als penningmeester:

Arjen (23) studeert sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het afgelopen jaar zat hij voor het Vooruitstrevend Overleg Studenten in de universiteitsraad van de RUG. Daarnaast is hij in 2001-2002 bestuurslid geweest van de Groninger Studentenbond en heeft hij HBO-bestuurskunde gestudeerd aan de Hogeschool Enschede.