Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 3 mei 2003

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagavond tussen zeven en elf uur, in samenwerking met collega's van de Districtelijke Ondersteunings Groep, een actie preventief fouilleren in de omgeving van De Keileweg alsmede in de Van Helmontstraat.In totaal werden 119 voertuigen (waaronder 2 bromfietsers) en 233 mensen gecontroleerd. Er werden zes personen aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie, het rijden onder invloed en voor de Opiumweg. Er werden een ploertendoder, twee knuppels en een mes in beslag genomen.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

VLAARDINGEN- Vrijdagavond rond kwart voor elf werden op de Hoogstraat Drie verdachten in de leeftijd van 30-, 19- en 17 jaar aangehouden, respectievelijk afkomstig uit Vlaardingen, Haarlem en Rotterdam. De drie mannen waren betrokken bij een vechtpartij waarbij een 19-jarige inwoner uit Vlaardingen met een mes werd gestoken in zijn been. Na onderzoek werden drie messen in beslag genomen. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts keren. Naar de aanleiding van deze steekpartij wordt door de recherche van district Waterweg een nader onderzoek ingesteld.


* 74-JARIGE VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM - Een 74-jarige Rotterdamse werd vrijdagmiddag in het portiek van haar flat aan de Burgemeester van Walsumweg beroofd van haar tas. Het slactoffer kreeg van achteren een harde duw waardoor ze op de grond viel. Gelijktijdig beroofde een nog onbekende man haar van haar tas. Door de val liep de Vrouw een schouderblessure op waarvoor ze werd overgebracht naar het Havenziekenhuis.

Middaguitgave vrijdag 2 mei 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield vrijdagmorgen radarsnelheidscontroles op de Boompjeskade en in de Vierhavensstraat.
Tussen zeven en negen uur werd gecontroleerd op de Boompjeskade, waar van de 1320 passerende automobilisten er 29 de maximum snelheid van 50 km/uur overschreden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.
In de Vierhavensstraat, waar tussen kwart over tien en half twaalf werd gecontroleerd, hielden 4 van de 1120 passerende automobilisten het gaspedaal iets te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier 60 km/uur.

* WONINGINBRAKENTEAM DISTRICT ZUID BOEKT SUCCESSEN

ROTTERDAM - Rechercheurs van het Woninginbrakenteam van het district Zuid, dat drie maanden geleden werd opgericht, boekten in die periode aanzienlijke successen. In totaal werden 22 verdachten aangehouden, voornamelijk voor het plegen van ettelijke tientallen woninginbraken, maar ook voor het helen van van diefstal afkomstige goederen.
Onder de aangehouden verdachten is een veelpleger, die in zijn eentje tientallen woninginbraken pleegde in de wijken Tarwewijk en Carnisse. Hoeveel de man er exact had gepleegd kon niet meer worden achterhaald, omdat veel van de goederen door hem reeds waren geheeld.
Het merendeel van de woninginbrekers kon worden aangehouden aan de hand van diverse door hen achtergelaten sporen. Ook werden er diverse op heterdaad aangehouden. Een aantal bij de woninginbraken buitgemaakte goederen kon nog worden achterhaald en werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

* 'GRANAATOVERVALLER' DREIGDE MET GEWICHTENBLOKJE

ROTTERDAM - Rechercheurs van het Bovenregionaal Rechercheteam Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond verdenken een donderdagmiddag aangehouden 34-jarige Rotterdammer ervan, dat hij in totaal negen overvallen, waarvan één poging, pleegde. Sinds vorige maand waren rechercheurs naarstig op zoek naar de man, die tijdens zijn gepleegde overvallen steeds dreigde met een handgranaat.
Donderdagmiddag rond kwart voor drie werd de Rotterdammer op de Max Havelaarweg in Rotterdam aangehouden, nadat hij rond half twee een benzinestation op de Laan van Bol'Es in Schiedam en een uur later een benzinestation op de Westlandseweg in Vlaardingen overviel. Na deze laatste overval ging personeel van het overvallen benzinestation achter de man aan, die in een auto was gevlucht. Na een achtervolging, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet die de auto van de overvaller in het zicht kreeg, konden politiemensen van het district Zuid de overvaller aanhouden. Tijdens het onderzoek in de auto van de Rotterdammer, die in het bezit bleek van het bij de overvallen buitgemaakte geld, werd een gewichtenblokje aangetroffen. De man verklaarde tijdens zijn verhoor dit bij een aantal overvallen in zijn hand te hebben gehouden en deed daarmee voorkomen dat het een handgranaat was.
Rechercheurs van het Bovenregionaal Rechercheteam betrekken in hun verhoren met de Rotterdammer, naast de twee donderdagmiddag door hem gepleegde overvallen, nog zeven andere overvallen, waarvan één poging, die alle in de maand april werden gepleegd. Zo werden benzinestations in Brielle, Oud-Beijerland, Rotterdam, Spijkenisse, Hoogvliet en Rhoon (poging) en een drogisterij in Hellevoetsluis overvallen.
Dinsdag wordt de Rotterdammer voorgeleid aan de Officier van Justitie.

* BRANDSTICHTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Rechercheurs van het district Rotterdam-West losten met de aanhouding van een 33-jarige Rotterdammer drie brandstichtingen op, die in de maand maart j.l. plaatsvonden bij de dag- en nachtopvang van het Leger des Heils aan de Westzeedijk. De Rotterdammer werd na onderzoek van enkele weken vorige maand aangehouden.
Tot driemaal toe stichtte de man brand bij de voordeur van de dag- en nachtopvang, waar mensen begeleid onderdak vinden. De schade bleef in de drie gevallen beperkt tot brandschade aan de deur en rook- en roetschade in het gebouw. Persoonlijke ongelukken deden zich bij de brandstichtingen niet voor. Wel ontstond bij de bewoners grote ongerustheid.
De aangehouden Rotterdammer verklaarde tijdens zijn verhoor uit rancune te hebben gehandeld, omdat hij door de leiding van de opvang, gezien zijn gedrag, was geschorst.

* POLITIESURVEILLANT AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Rechercheurs van het Bureau Interne Zaken van de politie Rotterdam-Rijnmond hielden donderdag een 22-jarige politiesurveillant van het district Zuid aan. De politieman wordt verdacht van mishandeling en bedreiging in de relatiesfeer. Hangende het onderzoek werd de man buiten functie gesteld.