Volleybal Vereniging SSS Barneveld


5/3/2003 Dames SSS zetten grote stap richting tweede divisie.

Stam/SoVoCo 3 - SSS 0 - 3 setstanden 25 - 27, 24 - 26 en 23 - 25.

De dames van SSS hebben afgelopen zaterdag een grote stap gemaakt richting de tweede divisie. In Soes werd de eerste van twee wedstrijden tegen het derde team van Stam/SoVoCo gespeeld en deze werd door de Barneveldse speelsters gewonnen met 3 - 0.

SSS kwam in deze wedstrijd goed uit de startblokken en met een goede service werd de ploeg uit Soest onder druk gezet. Dit resulteerde al spoedig in een 7 - 3 voorsprong, waarop de coach van SoVoCo zich genoodzaakt zag om zijn eerste time out aan te vragen. SSS liet zich hierdoor niet uit zijn spel bregen en liep zelfs verder uit naar 10 - 4. Hierna begon het aanvalsspel toch enigszins te haperen en puntje voor punt kwam SoVoCo dichter bij en op 13 - 11 zach Mraco Smink zich genoodzaakt om zijn eerste time out aan te vragen. SoVoCo kwam echter nog dichterbij en op 18 - 18 stonden ze weer gelijk. Dit bleef zo tot 23 - 23, waarna SSS als eerste een setpunt kreeg. Deze werd door de Soester ploeg afgeweerd, net als de volgende, maar bij de stand 26 - 25 was het Kristel Haalboom, die hen dermate in de problemen wist te brengen, zodat SSS de winst in deze set met 27 - 25 kon pakken.

Ook in de tweede set was het SSS dat aan het begin van de set een klein gaatje wist te slaan Deze voorsprong bleef tot 15 - 9 gehandhaafd en SSS speelde in deze fase van de strijd zeer goed. SoVoCo wilde zich echter niet naar de slachtbank laten leiden en langzaam maar zeker kregen ze meer greep op het spel, waardoor de aanvalsters van SSS niet meer tot scoren kwamen en SoVoCo bij 19 - 19 de stand weer gelijk kon trekken. Hierna liepen ze zowaar weer uit naar 22 - 20, maar nu was het SSS dat aantoonde over veerkracht te beschikken en tot 22 - 22 terug kwam onder andere door een geplaatste bal van Sabine Steinebach in het achterveld. Ook in deze set kreeg SSS haar eerste setpunt op 24 - 23, maar dit werd door SoVoCo weggepoetst, maar bij de volgende was het wel raak, toen Annemieke de Groot en Hester Seton een kill block zetten tegen over de aanvalster van SoVoCo en zo was de winst in deze set met 26 - 24 voor SSS.

Het kwam voor de dames van SSS nu op aan om het hoofd erbij te houden en niet te denken dat ze er al waren. Daar slaagden ze wonderwel in en aan het begin van de set liepen ze een paar puntjes weg van SoVoCo, maar die liet hen dit keer niet zover weglopen en op 9 - 9 kwamen ze weer op gelijke hoogte. Lang konden ze hier niet van genieten, want door een ace van Kristel Haalboom kwam SSS weer aan de goede kant van de score en liepen ze weg naar 12 - 9. Deze voorsprong bleef tot 19 - 16 op de borden staan, maar hierna kregen de passters van SSS geen grip op de service van SoVoCo, die naar een 20 - 19 voorsprong liep. Deze werd door fouten van SSS-zijde nog uitgebouwd naar 23 - 21, maar hierna haalde de Barneveldse ploeg de service terug een ontketende Rianne van der Linde zorgde er met een zeer goede service voor dat SSS deze set met 25 - 23 naar zich toe trok.

Na afloop van de wedstrijd was er grote vreugde in het Barneveldse kamp. Coach Marco Smink sprak na afloop zijn waardering uit voor de meiden. "Voor de wedstrijd hebben we afgesproken dat we er vandaag als team zouden staan en dat hebben ze goed in de praktijk gebracht. Als de een het even iets moeilijke had, dan werd zij ondersteund door de anderen en zo hebben we vandaag een grote stap gezet naar het behalen van het tweede divisieschap. We moeten echter volgende week niet denken dat we er al zijn. Als we te slap beginnen, dan zal SoVoCo daar meteen van profiteren. Vanaf het begin zullen we dus bij de les moeten zijn en er voor zorgen dat we de ene set, die we nog nodig hebben, zo snel mogelijk binnen halen. Daarnaast wil ik alle supporters, die de moeite genomen hadden om naar Soest te komen, bedanken. Ze zorgden ervoor dat het net leek of wij een thuiswedstrijd speelden en op de moeilijke momenten trokken ze de meiden er doorheen. Ik hoop dat ze aanstaande zaterdag weer present in de Lijsterhof."