Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Noordwest Veluwe

Persberichten zaterdag 3 mei

Wezep - Verkeersongeval

Een 24-jarige man uit Zwolle reed over de Zuiderzeestraatweg richting Wezep. In een flauwe bocht raakte hij door onbekende oorzaak van de weg, hij kwam in een slip en schoof de linker weghelft op. Op dat moment reed daar een auto van een 45-jarige vrouw uit Kamperveen. Een frontale botsing volgde. De vrouw zat met haar twee dochtertjes in de auto (leeftijden onbekend). De vrouw en een van haar dochters raakten gewond en werden naar het ziekhuis overgebracht. De vrouw raakte gewond aan haar been, de dochter liep een hersenschudding op. De tweede dochter en de Zwollenaar bleven ongedeerd. Allen droegen een gordel, waardoor erger werd voorkomen. Beide auto's raakten totaal vernield. Het ongeval gebeurde op 2 mei om 20.15 uur. De Zwollenaar krijgt een proces verbaal.

Ermelo - Hardrijden met alcohol

Een 34-jarige man uit Schoten (België) werd op 2 mei rond 21.30 uur aangehouden omdat hij op de A28 in zijn auto reed met een snelheid van 157 km/u (na correctie). Bij aanhouding roken de agenten een alcohollucht. Hij moest blazen en blies 285 ug/l. Hij is al eerder betrapt met drank op achter het stuur. Hij kreeg van de officier van justitie een boete van 500 euro voor het rijden met alcohol en 200 euro voor de snelheidsovertreding. Omdat hij in België woont, moest hij meteen betalen.

Epe - Ongeval met alcohol

Een 51-jarige man uit Epe reed op 2 mei rond 21.35 uur met zijn auto dwars door een hekwerk en belandde in de tuin van een woning aan de Bijsterboschweg. De bestuurder moest blazen en blies 470 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal. De auto werd afgesleept.

Emst - Ongeval

Een 70-jarige man uit Epe raakte gewond bij een ongeval op de Wiemanstraat op 3 mei rond 11.00 uur. Hij raakte met zijn auto door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. Hij raakte gewond in zijn gezicht en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De man droeg tijdens het ongeval geen gordel.

Einde bericht

Voor informatie: Andrea Jansen, 06-23978827