Gemeente Almelo

Voetbalclubs vieren na bemiddeling burgemeester samen 100-jarig jubileum

Heracles bestaat op 3 mei 2003 precies 100 jaar. Als gevolg van een verschil van opvatting kozen de verenigingen AVC Heracles en Heracles Almelo aanvankelijk voor de viering van een eigen jubileum, onafhankelijk van elkaar. Na bemiddeling van burgemeester Knip in de afgelopen maanden en de coöperatieve opstelling daarbij van de beide besturen van voetbalverenigingen AVC Heracles en Heracles Almelo is nu toch sprake van op elkaar afgestemde jubileumprogrammas, de uitgave van een gezamenlijk jubileumboek en een tentoonstelling waar beide clubs in participeren, om de historische en hernieuwde band te onderstrepen.

Amateurvereniging AVC Heracles die op 2 mei a.s. een receptie organiseert voor genodigden zal ook Heracles Almelo uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Daarnaast vinden er in de maand mei allerlei activiteiten plaats om het jubileum te vieren. Medio augustus organiseert Heracles Almelo in het Polmanstadion een wedstrijd ter gelegenheid van het feit, dat Heracles 100 jaar bestaat. De leden van AVC Heracles zijn hiervoor uitgenodigd.

Verder worden er twee boeken uitgegeven. Eén boek in de lijn van het 25-, 50-en 75-jarig jubileum van AVC Heracles en één gezamenlijk jubileumboek. De Stichting Heemkunde organiseert de tentoonstelling 100 jaar AVC Heracles Almelo. Zowel AVC Heracles als Heracles Almelo participeren hierin. Een gedeelte van deze tentoonstelling is in de zomermaanden in het Polmanstadion te bezichtigen. Daarna gaat dit deel naar St. Heemkunde.