CULTUURNET

Art-abstract kiest voor basale en positieve abstracte kunst

expositie:
De eerste gezamenlijke expositie van Art-abstract is te bezoeken van zaterdag 3 tot en met zondag 11 mei. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 13.00 tot 21.00 uur, aan de Plantage Doklaan nr 8-12 te Amsterdam (vlakbij de ingang van Artis).

De opening is 3 mei van 17.00 tot 19.00 uur.

bereikbaarheid expositie:
Bereikbaar met lijn 6, 9 en 14, uitstappen halte Artis. Metro: halte Waterlooplein (uitgang richting Hortus)

Parkeerterrein van Artis en parkeergarages Markerhoven en Stadhuis zijn op loopafstand.

Art-abstract:
Art-abstract is een nieuwe groep kunstenaars die gezamenlijk hun abstracte kunst tonen, zowel in exposities als on line.

Een unieke gelegenheid om een beeld te krijgen van wat abstracte kunst op dit moment te bieden heeft. Want Art-abstract geeft een gezicht aan de actuele abstracte kunst. Waar houdt de abstracte kunst zich momenteel mee bezig? Welke vragen en antwoorden kent ze, en hoe ziet ze er vandaag de dag uit?

Art-abstract kiest bovendien voor de abstracte kunst die basaal en positief is.

De kunstenaars van Art-abstract zijn:
Harry Agema schilderijen en zeefdruk
Els Bannenberg schilderijen, werk op papier Hilly van Eerten lithografie, copy-art, gemengde technieken Fons Heijnsbroek schilderijen, gouaches, mobiles Daan Lemaire glasbeelden appliqué, schilderijen, gouaches Gerben van der Meer schilderijen, werk op papier Mirjam de Nijs beelden in harde en zachte steen Susan Ohler beschilderde keramiek
Ben Vollers schilderijen, werken op papier

Vanaf 1 april 2003 presenteren de negen aangesloten kunstenaars zich al on line op www.art-abstract.com, een website met een uitgekiend zoeksysteem voor het zoeken in abstracte kunst.