Het Nederlandse Rode Kruis

29 april 2003
Rode Kruis Amsterdam presenteert eerste tram ter wereld voor gehandicapten

Het Nederlandse Rode Kruis presenteert op zaterdag 3 mei in Amsterdam de eerste tram ter wereld speciaal voor mensen in een rolstoel. De tram wordt die dag officieel in gebruik gesteld door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en olympisch kampioene rolstoeltennis Esther Vergeer. Vanaf dat moment kunnen gehandicapten zes dagen per week in de Rode-Kruistram terecht voor een unieke toeristische rit door de hoofdstad.

Mobiliteit voor iedereen
De Red Crosser, zoals de tram heet, is een project van de afdeling Amsterdam van het Rode Kruis en sluit naadloos aan bij de thema's van het Europees Jaar van de Gehandicapte Mens: mobiliteit, integratie en toegankelijkheid. De Red Crosser is voor gehandicapten en chronisch zieken, jong en oud, uit Amsterdam maar ook van daarbuiten.

Esther Vergeer is ambassadeur voor de Red Crosser voor het jaar 2003. Als gehandicapte sportvrouw weet zij als geen ander de beperkingen van een handicap. Esther Vergeer: 'Ik zie het als een positieve ontwikkeling. Een teken dat het normaal wordt dat wij als gehandicapten gewoon iets leuks kunnen doen, zoals een stadsrondrit per tram. Dat je gewoon boekt en gaat als je daar zin in hebt!'

Lift én invalidentoilet
De Red Crosser rijdt zes dagen per week, éénmaal per dag, langs de mooiste toeristische plekken van Amsterdam. De tram is voorzien van vele extra's zoals een lift en een invalidentoilet. De passagiers worden gedurende de gehele rit begeleid door vrijwilligers van het Rode Kruis. De Red Crosser is een waardevolle aanvulling op het bestaande pakket van aangepaste vakanties voor chronisch zieken en gehandicapte, waarover het Rode Kruis al beschikt.

Interesse? Voor informatie en reserveringen: Tours en Travels Services (TTS) 020-6353118 (tijdens kantooruren van 09.00 tot 17.00 uur). Kosten per rondrit: 15,- per persoon.

Meer informatie:

* Over de aangepaste vakanties van het Rode Kruis