Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-05-03

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 3 mei
Radio 2 ­ 16.00 uur

Talent van eigen bodem in tros muziekcafÉ

De meimaand begint goed bij TROS MUZIEKCAFÉ. Zaterdagmiddag 3 mei ontvangt presentatrice Hadassah de Boer veel talent van eigen bodem.

De Utrechtse band Milk is geformeerd rondom het schrijversduo Diana van Achterbergh en Arthur Bont. Ze maken, zoals ze het zelf omschrijven, alternatieve pop-, rock-, folkmuziek.

Het Peter Beets Trio was vorig jaar nog te zien op het North Sea Jazz Festival. Jazzpianist Peter Beets is al vele malen onderscheiden met muziekprijzen. Zaterdag treedt hij met zijn eigen trio op in TROS MUZIEKCAFÉ.

Georges Lotze heeft meegedaan aan de voorronden van het Nationaal Songfestival. Over dat avontuur komt hij zaterdag vertellen en hij zingt samen met Rosanne Hofman zijn nieuwe single 'Sea of roses'. Lotze is een muziekliefhebber pur sang en ziet Bruce Springsteen, Neil Diamond en Garth Brooks als grote voorbeelden. Georges heeft eerder twee cd's uitgebracht: het album 'Tell me' en de single 'Pilot of our soul'.

De Nederlandse band Het Gebaar is opnieuw te gast bij TROS MUZIEKCAFÉ. Ze komen hun nieuwe single 'Op de vlucht (voor jezelf)' zingen.

Hadassah praat zaterdag bovendien met Joey Duin. Hij is afgelopen week verkozen tot speler van het jaar tijdens het Handbalgala 2003.

TROS MUZIEKCAFÉ komt elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Publiek is van harte welkom de uitzending (gratis) bij te wonen. Meer informatie is ook te vinden via de website www.trosradio2.nl.



Ingezonden persbericht