Gemeente Nuenen



02/05/2003
Deklaag Smits van Oyenlaan uitgesteld
Smits van Oyenlaan gaat op zaterdag 3 mei open.

De gemeente Nuenen heeft besloten de Smits van Oyenlaan al op zaterdag open te stellen en de geluidarme deklaag enkele weken later aan te brengen. Als de weerverwachtingen gunstiger zijn worden de werkzaamheden afgerond op 13 t/m 15 of op 20 t/m 22 juni. Het verkeer moet dan opnieuw omgeleid worden.

Na een week waarbij onder slechte weersomstandigheden gewerkt is aan de Smits van Oyenlaan is het werk geheel volgens planning verlopen. Van de Westerlo Infrastructuur heeft gedurende de Koninginnedag en enkele avonden en nachten doorgewerkt om het karwei op tijd klaar te krijgen. De fundering en enkele asfaltlagen werden in die periode vervangen. De weg zou zondagavond open gaan. De gemeente Nuenen heeft in overleg met de aannemer toch besloten om de microdeklaag dit weekend nog niet aan te brengen. De weersverwachtingen gaven op vrijdagmiddag onvoldoende zekerheid dat het weer de twee komende dagen stabiel genoeg is. De eisen die gesteld worden aan de deklaag en de geluidreductie van die laag zijn te kritisch om het werk tijdens regen of hoge luchtvochtigheid te kunnen voltooien.

De weg wordt nu al aan het eind van de zaterdagmiddag opengesteld. De aannemer treft tijdelijke maatregelen om het verkeer dan op de weg toe te laten. De rijbaan krijgt nog geen echte belijning.