Gemeente Nijmegen

Hans van Oppenraaij ontvangt gemeentelijke onderscheiding

Hans van Oppenraaij krijgt voor zijn inzet voor dansen voor damesparen en herenparen de gemeentelijke Zilveren Waalbrugspeld. Tijdens de Open Danskampioenschappen voor Damesparen en Herenparen op 3 mei wordt de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Guusje ter Horst.

Twintig jaar geleden startte Hans van Oppenraaij dansschool SideStep. Een dansschool waar stijldansles wordt gegeven aan damesparen en herenparen. Toen de heer Van Oppenraaij daar twintig jaar geleden mee begon, was dit allerminst vanzelfsprekend.

SideStep is de eerste professionele dansschool op dit gebied. In de "reguliere" danswereld wekte dit nogal wat verbazing, temeer omdat Van Oppenraaij een professionele dansleraar is en aan internationale danswedstrijden heeft deelgenomen.

De dansschool is in en om Nijmegen een begrip en voorziet in een behoefte tot ver buiten de regio. Er komen leerlingen uit Arnhem, Eindhoven, Den Bosch, Zutphen, Harderwijk etc.

In 1995 nam Hans Van Oppenraaij het initiatief tot de eerste nationale danswedstrijd voor damesparen en herenparen. Dit was zo'n groot succes dat in 1996 de wedstrijd "open" werd. De laatste jaren deden ongeveer honderd paren mee uit een zevental Europese landen. Het is aan de inspanningen en het enthousiasme van Van Oppenraaij te danken dat "De Open Nederlandse Danskampioenschappen voor Damesparen en Herenparen" is uitgegroeid tot de belangrijkste Europese wedstrijd op dit gebied.

Zaterdag 3 mei om 12.00 uur wordt de Zilveren Waalbrugspeld, tijdens de Open Danskampioenschappen voor Damesparen en Herenparen, uitgereikt door burgemeester mw. dr. G. ter Horst in De Vereeniging.