Gemeente Maassluis

Persberichten

24-4-2003

Zondag 4 mei Nationale Dodenherdenking

Op zondag 4 mei 2003 vindt de Nationale Dodenherdenking 2003 plaats bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen. Het programma begint om 19.45 uur. Vanaf dit tijdstip kunnen vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties, evenals particulieren, zich verzamelen bij het monument. Zeekadetten zullen een erehaag vormen. Om precies 20.00 uur wordt de Last Post geblazen, waarna een stilte van twee minuten in acht wordt genomen. Onder begeleiding van de Maassluise Harmonie wordt gezamenlijk het eerste en het laatste couplet van het Wilhelmus gezongen.

Bij het monument worden kransen gelegd door leerlingen van het Accentcollege, burgemeester J.A Karssen, leden van Expogé en vertegenwoordigers van de Vereniging Oud Militairen Indiëgangers. Ook voor particulieren bestaat de mogelijkheid bloemen te leggen. Zeekadetten zijn hierbij behulpzaam.

Ter afsluiting van de bijeenkomst worden toepasselijke gedichten gedeclameerd. De herdenkingsbijeenkomst zal om ongeveer 20.30 uur zijn afgelopen.

Inwoners van Maassluis worden verzocht op zondag 4 mei 2003 van 18.00 uur tot zonsondergang (om ongeveer 21.20 uur) de vlag halfstok te hangen.