Gemeente Uithoorn

4 MEI IN UITHOORN

In de avond van 4 mei organiseert het comité 4 meiherdenking in de gemeente Uithoorn de jaarlijkse Stille Tocht en de bijeenkomst in de Thamerkerk.
Er is een Stille Tocht die ongeveer om 19.35 uur vertrekt vanaf het Oranjepark. Trommelaars van de muziekvereniging KNA gaan met omfloerste trom voorop. Een ieder die in deze tocht, in stilte maar niet alleen, wil nadenken over datgene wat voor hem of haar de 4 meiherdenking inhoudt wordt van harte uitgenodigd om mee te lopen. Nadrukkelijk wil het comité 4 meiherdenking ook ouders en hun kinderen uitnodigen om mee te lopen. Voor kinderen is het een indrukwekkende ervaring die u de mogelijkheid geeft om met hen te spreken over wat er geleerd kan worden uit de Tweede Wereldoorlog in onze tijd, een tijd dat oorlog weer zo dicht bij is. Iedereen die een bloem meeneemt kan deze voorafgaande aan de bijeenkomst in de Thamerkerk vooraan op het podium neerleggen. De bijeenkomst in de Thamerkerk sluit aan op de twee minuten stilte om 20.00 uur op het kerkerf van de Thamerkerk. De scouting verzorgt de erewacht en hijst de vlag. Enkele koperblazers van de muziekvereniging KNA begeleiden de coupletten van het Wilhelmus. Wilt u niet meelopen in de Stille Tocht, dan kunt u verzamelen bij de Thamerkerk.
De bijeenkomst in de Thamerkerk is een sobere bijeenkomst. Naast enkele gedichten die worden uitgesproken door Tineke Beuse en Marius Schalkwijk verleent het jongerenkoor Debuut medewerking. Deze bijeenkomst duurt een klein half uur.