Politie Midden- en West Brabant

Grote brand in Waalwijk

Oosterhout, 4 mei 2003

WAALWIJK: In de nacht van 3 op 4 mei is omstreeks 02.45 uur brand uitgebroken bij een afvalsorteerinrichting aan de Veerweg op het industrieterrein. Tegen 05.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De brand, die is ontdekt door een beveiligingssurveillant, woedde in de afvalberg in de hal van het bedrijf waar circa 400.000 kilogram gesorteerd bouwafval lag, onder andere hout en plastic. Een gedeelte van de hal kon worden behouden en ook het kantoorgedeelte van het pand is behouden. Vermoedelijk is daar wel rookschade ontstaan.

Op het moment van uitbreken van de brand was in het pand niemand aanwezig. Omdat het een vrijstaand pand betreft en de brandweer snel ter plekke was, is er geen gevaar geweest voor de naastgelegen bedrijven. Uit twee metingen bleek niet dat er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer verwacht zondag 4 mei de hele dag nodig te hebben voor het nablussen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel staat vast dat er geen sporen van inbraak waren.

De brandweerkorpsen van Waalwijk en Sprang-Capelle hebben het vuur met circa 35 brandweerlieden bestreden. De brandweer maakte gebruik van vier blusvoertuigen (3 tankautospuiten en 1 motorspuit) en een hoogwerker. Burgemeester De Geus stelde zich ter plaatse persoonlijk op de hoogte. Ook de regionaal officier gevaarlijke stoffen was aanwezig. Een medewerker van Salvage zal ter plaatse komen als de nabluswerkzaamheden zijn beëindigd.

Bron: Connie Polak