Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Problemen met uitstalling

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag opgetreden tegen een 29-jarige Utrechtse ondernemer in de Kanaalstraat. De man lapt veelvuldige waarschuwingen van politie om zich aan de in de uitstalvergunning gestelde voorwaarden te houden aan zijn laars. Ook nu weer had de ondernemer het trottoir op de Kanaalstraat en de Borneostraat vol gezet met kratten met handelswaar. Voetgangers moesten hierdoor uitwijken naar de toch al drukke rijbaan van de Kanaalstraat en Borneostraat.
Op uitdrukkelijk verzoek van de politie begon de man de boel op te ruimen. Dit had als resultaat dat hij langdurig een vrachtauto zodanig hinderlijk parkeerde, dat hierdoor in de Kanaalstraat een verkeerschaos ontstond. De politie was hierdoor genoodzaakt het verkeer enige tijd te regelen in de Kanaalstraat. De ondernemer krijgt voor het overtreden van de uitstalvergunning een proces-verbaal.

Vechtpartij

UTRECHT Bij een vechtpartij op de Mariaplaats waarbij zondagochtend rond 02.45 uur met terrasstoelen werd gesmeten en met een fietsketting werd geslagen zijn vijf mannen tussen de 23 en 30 jaar aangehouden. Om nog onbekende redenen kreeg een groep van ongeveer 10 personen ruzie met elkaar. Een 21-jarige Utrecht is ter plaatse door de GG en GD onderzocht maar het was niet nodig hem naar het ziekenhuis te brengen. De groep van vijf vechtersbazen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Paardenveld

Dronken achter het stuur

UTRECHT Agenten zagen zondagochtend om 02.00 uur op de Franciscusdreef de bestuurder van een personenauto enorm slingeren. Hierbij raakte de bestuurder een stoeprand en reed hij vervolgens op de Prinses Irenelaan nog een eind tegen het verkeer in. Op de Sweder van Suylenweg is de 41-jarige Utrechter aan de kant gezet en moest hij blazen. Na aanhouding bleek dat de blaastest aan het bureau een resultaat had van 575 ug/l. Het rijbewijs van de man werd hierop ingenomen.

Jeugd veroorzaakt overlast

UTRECHT Vleuten, Zaterdavond rond 22.30 uur kwam wederom een overlastmelding van lastige jeugd op Het Leiwerk binnen bij de politie. Nu was men de roosters van kelderboxen aan het vernielen. Een groep van ongeveer 30 jeugdigen ging er bij de komst van de politie als een haas vandoor. Een aantal van hen bleef staan en aan hen werd gesommeerd de troep, voornamelijk lege drankflessen, op te ruimen. Hieraan werd geen gevolg gegeven. Uiteindelijk heeft een van de meisjes uit de groep het voortouw genomen en de troep opgeruimd. De politie blijft controleren op het overlastgedrag van de Vleutense jeugd.