Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.25 uur

Bejaarde vrouw beroofd

BILTHOVEN Zaterdagavond rond 20.45 uur is een 78-jarige vrouw uit Bilthoven beroofd van haar tas op de Jan Steenlaan door een nog onbekend gebleven man op een scooter.

De man sprak de vrouw aan toen zij uit de auto stapte, rukte de tas los en reed vervolgens hard weg op zijn scooter. De vrouw viel door de ruk aan haar tas op de grond en liep een verwonding op aan haar elleboog.

De man op de scooter droeg een witte helm, had een tenger postuur en was ongeveer 1.70 1.80 m lang. Hij sprak goed Nederlands. De politie die de beroving onderzoekt, is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van de politie in Binnensticht via 0900 8844 (lokaal tarief).

Ontsnapte lama weer thuis

GROENEKAN Zaterdag rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er op een veldje aan de Nieuwe Weteringseweg een lama liep in de richting van A27. De politie zette de weg af en kon met hulp van medewerkers van de ANWB de lama vangen. De lama werd in een houtgreep genomen en naar de grond gewerkt. Vervolgens is de lama in een politiebus waar normaliter politiepaarden in worden vervoerd, naar huis gebracht.