Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 4 mei 2003

Dagelijkse berichten

Thesinge: brombakfietser dodelijk verongelukt
Een 29-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de Thesingerweg bij Thesinge met zijn brombakfiets tegen een boom gereden en ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een voorbijganger trof de tegen de boom staande brombakfiets en het slachtoffer aan en waarschuwde de hulpdiensten. Uit onderzoek bleek dat de brombakfiets in de rechterberm is gekomen en daar tegen een boom is gebotst. De Stadjer kwam zelf ook tegen de boom aan en is ter plekke overleden.

Winschoten: dronken automobilist tegen de boom
Op het Oostereinde in Winschoten reed een 22-jarige man uit Finsterwolde zaterdagnacht met een auto tegen een boom aan. De man en een inzittende vriend kwamen er zonder letsel vanaf. De auto was totaal vernield. Bij de blaastest scoorde de bestuurder een promillage van 2.1. Op het bureau bleek verdere dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Wildervank: beledigende jongen (17) aangehouden Een 17-jarige jongen uit Wildervank is zaterdagnacht in zijn woonplaats op de Nijverheidsstraat aangehouden voor belediging. De jongen maakte problemen in een plaatselijke horecagelegenheid en moest het pand verlaten. Agenten probeerden de jongen te kalmeren maar de Wildervankster begon te spugen naar de agenten en hun te beledigen. Hierop werd de jongen aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Winschoten: drie mannen aangehouden voor vernielingen Drie mannen, 17 jaar uit Ninove (Belgie), 21 jaar uit Nieuwe Pekela en 25 jaar uit Winschoten, werden zaterdagavond aangehouden voor vernieling van een winkelruit aan de Vissersdijk en een buitenlamp aan de HJ Wicherstraat in Winschoten. Getuigen hadden de mannen de vernielingen zien gebeuren en waarschuwde de politie. Twee van de mannen bedreigden nog een getuige. Alle drie zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: rijden onder invloed van softdrugs Een 20-jarige automobilist uit Muntendam werd zaterdagnacht op de Poststraat in Stadskanaal aan de kant gezet omdat hij slingerend reed. Uit de auto kwam een sterke weedlucht en de bestuurder gaf toe softdrugs gebruikt te hebben. Van hem is een bloedproef afgenomen en hij kreeg een rijverbod.

Marum: autobanden lek gestoken
Een eigenaar van een auto meldde zaterdagnacht bij de politie dat van zijn in de Nachtegaalstraat in Marum geparkeerde auto een band was lek gestoken. In de straat bleek ook van twee andere autos banden te zijn lek gestoken. De eigenaren gaan aangifte doen en de politie stelt een onderzoek in.

Zevenhuizen: aanhouding voor mishandeling
Een 17-jarige jongen uit Leeuwarden werd zaterdagnacht aangehouden bij een horecagelegenheid aan het Hoofddiep in Zevenhuizen voor mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. Eerder in de nacht was er ook een vechtpartij buiten de discotheek waarbij twee jongens uit Roden betrokken waren en letsel opliepen. Een 19-jarige jongen uit Roden werd aangehouden omdat hij na diverse vorderingen het terrein niet wilde verlaten. Er was in alle gevallen drank in het spel. De politie gaat de juiste toedracht van de incidenten uitzoeken.

Delfzijl: openbare dronkenschap
Op het Sont in Delfzijl werd zaterdagavond een 26-jarige inwoner van die plaats opgebracht wegens dronkenschap. De man lag naast een brommer in de bosjes en wilde lopend verder gaan. Gezien zijn kennelijke staat werd hij om veiligheidsredenen aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Wehe den Hoorn: automobilist remt te laat
Een 38-jarige automobiliste uit Leens remde zaterdagmiddag te laat op de N361 bij Wehe den Hoorn voor een voor haar afremmende 37-jarige plaatsgenoot in een bedrijfswagen. Een kop-staart botsing was het gevolg. De vrouw uit Leens werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: rijden onder invloed
Een 24-jarige automobilist uit Delfzijl werd zaterdagnacht in zijn woonplaats op de Zeebadweg gecontroleerd op het rijden onder invloed. Dit bleek inderdaad het geval want de man blies een promillage van
1.0/ Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Onderdendam: snelheidscontrole
Op de Bedumerweg in Onderdendam werd zaterdagavond een lasersnelheidscontrole gehouden. Er werden 9 bestuurders beboet omdat ze harder dan 50 km per uur reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur.

BERICHTEN STAD KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)