Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-05-2003 Mediaberichten zondag 4 mei (11.45 uur)

Crossauto inbeslag genomen

BLERICK De politie heeft vrijdagavond een crossauto in beslag genomen en de vijf inzittenden (van 17 en 18 jaar uit Venlo en Blerick) aangehouden. Getuigen meldden de politie dat de auto zonder kentekenplaten over de Nellenweg rondreed. Toen de politie een onderzoek instelde trof zij de auto op de Kleine Achter Kockersweg aan met de vijf inzittenden. De auto was niet voorzien van een kenteken en chassisnummer. Uit het onderzoek bleek dat de auto door een van de 17-jarigen was gekocht om mee te crossen. De auto is in beslag genomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Waarna, na verhoord te zijn, alle verdachten weer in vrijheid zijn gesteld.

115 euro boete voor schoenendiefstal

BLERICK De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige vrouw uit Blerick aangehouden die bij een schoenenwinkel aan de Kloosterstraat schoenen had gestolen met een waarde van 23 euro. Zij werd daarbij door het winkelpersoneel betrapt en aan de politie overgedragen. Na overleg met de officier van justitie kreeg zij een boete van 115 euro.

130 euro boete voor belediging agenten

OSPEL Een 22-jarige man uit Asten is vrijdagavond bekeurd voor het beledigen van enkele agenten. Bij een festival op de Ontginingsdijk bekeurden zij enkele fout geparkeerde autos waarop de man hen uitschold voor kankerwouten. Hij is gearresteerd en kreeg na overleg met de officier van justitie een boete van 130 euro. Als hij die niet betaald moet de man zich op 4 augustus voor de rechter verantwoorden.

17-jarige jongen beroofd

WELL De politie heeft drie jongens van 15, 17 en 18 jaar uit Berlijn en Dusseldorf aangehouden op verdenking van beroving van een 17-jarige jongen uit Well. In de nacht van vrijdag op zaterdag fietste de jongen over het Sterrenbos toen de drie hem vastpakten. Zij eisten geld. De jongen uit Well gaf daarop een pakje sigaretten af. Waarna hij geslagen en geschopt werd en de drie met zijn fiets en de sigaretten weg wilden gaan. Net op dat moment kwam er een politieman voorbij die de drie verdachten kon aanhouden. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn zij aan hun ouders overgedragen.

Diefstal terrastegels

VENLO De politie heeft op de vroegen zaterdagmorgen twee mannen van 41 en 33 jaar uit Straelen en Xanten aangehouden die houten terrastegels aan het stelen waren. De twee waren op de Oude Markt bezig de tegels van een leegstaand café in hun auto te laden toen de politie hen betrapte. Tegen de twee is proces-verbaal opgemakt. De tegels zullen worden teruggegeven aan de eigenaar van het pand.

Aanhoudingen wegens baldadigheid

ROERMOND De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man en een 14-jarige jongen aangehouden wegens baldadigheid. De man probeerde op de Veldstraat van een politiebus de voorband leeg te laten lopen, de jongen plaste tegen een andere politieauto. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.