Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.30 uur

Man gepepperd

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei is een vrouw aan het Panhuis, nadat zij onwel was geworden met een hoogwerker door de brandweer uit haar woning getakeld en overgebracht naar het ziekenhuis.
Vervolgens ontstond er op straat door nog onbekende reden een opstootje. De politie probeerde de situatie te kalmeren, maar werd belemmerd door een 36-jarige Veenendaler. De politie zag zich genoodzaakt tot tweemaal toe pepperspray tegen de 36-jarige man te gebruiken.

Een politieagent raakte tijdens de aanhouding gewond aan zijn pols en is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Verkeersongeval letsel

VEENENDAAL Zaterdag rond 14.15 uur is een 13-jarig meisje uit Veenendaal gewond geraakt toen zij op haar fiets aangereden werd door een personenauto.

Het meisje fietste over de Sirius en verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 59-jarige automobiliste uit De Bilt en werd aangereden. Het meisje is met pijn aan haar been en nek met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Te veel drank

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei is een 27-jarige Veenendaler betrapt achter het stuur met te veel drank op. Aan de Nieuweweg gaven politieagenten de man een stopteken omdat hij met te hoge snelheid reed. De man voldeed hieraan en toen de politieagenten de man aanspraken, constateerden zij dat de man te veel had gedronken en brachten hem over naar het politiebureau. De blaastest gaf een resultaat aan van 480 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Snelheidscontrole

RHENEN De politie controleerde zaterdag van 10.45 tot 12.45 uur op de Utrechtsestraatweg de snelheid van ruim 700. 22 Bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.