Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-05-2003
Persberichten district Lekstroom, 12.00 uur

Telefoon in onderbroek

NIEUWEGEIN Zaterdagavond rond 23.45 werd de politie naar een woning aan de Apolloburg gestuurd in verband met een vechtpartij.

Bij de woning aangekomen, constateerde de politie dat de gemoederen hoog waren opgelopen. Een 17-jarige jongen die in de woning aanwezig was werd verdacht van het stelen van een mobiele telefoon. De jongen ontkende dit en probeerde zich aan de politie te onttrekken. Hij wilde niet door de politie aan zijn kleding gecontroleerd worden. De politie vond onderzoek aan de kleding van de man toch nodig, en vond in de onderbroek van de man de gestolen mobiele telefoon.

De Nieuwegeiner is ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Minderjarige rijdt door na aanrijding

IJSSELSTEIN Zaterdagochtend is een 17-jarige jongen doorgereden in de auto nadat hij een 25-jarige vrouw uit IJsselstein had aangereden op de Televisiebaan.

De vrouw reed in haar auto en werd in de bocht voorbij de moskee aangereden door een auto die uit tegengestelde richting kwam. Omdat getuigen het kenteken genoteerd hadden, is de politie naar het adres van de tenaamgestelde gegaan. Daar troffen zij de 17-jarige aan. De jongen - die gezien zijn leeftijd niet in het bezit was van een rijbewijs - is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Niemand raakte gewond door de aanrijding.

Auto over de kop

SCHALKWIJK Zondagochtend rond 00.45 uur kreeg de politie een telefoontje dat op de Kaaidijk een personenauto op zn kant lag. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was de brandweer en ambulance al aanwezig om een van de inzittende uit zijn benarde positie te bevrijden.
Bij de aanrijding raakten een 54-jarige en een 59-jarige man uit Tul en t Waal gewond. Het is onduidelijk wie de bestuurder van de auto is geweest. De verklaringen van de mannen lopen hierover uiteen. Van beiden is gevorderd bloed af te staan omdat er alcohol in het spel is. De twee slachtoffers zijn met fracturen naar ziekenhuizen in Utrecht gebracht. De oorzaak van dit verkeersongeval is nog onduidelijk. De regionale Verkeersdienst heeft de zaak in onderzoek.