Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 4-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Aanhoudingen voor straatroof
LELYSTAD De politie hield zaterdagnacht drie Lelystedelingen, een 16-jarige, een 23-jarige en een 14-jarige, aan op verdenking van een gewelddadige straatroof op de Poststraat. Volgens de verklaringen was een 18-jarige Lelystedeling op de Poststraat geweldadig beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Oplettende getuigen waarschuwden de politie en gingen achter twee wegfietsende verdachten aan. De toegesnelde politie greep de twee op de Lange Nering in de kraag. Uit de getuigenverklaringen bleek er nog een derde verdachte te zijn. Deze, de 16-jarige, is later op de Neringweg aangehouden. De drie zijn voor nader verhoor ingesloten. De 18-jarige liep bij de roof hoofdletsel op en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De politie onderzoekt de zaak verder en maakt proces-verbaal op.

Straatroof
LELYSTAD Bij de politie is zaterdagochtend aangifte gedaan van een beroving op het treinstation. Een 21-jarige Lelystedeling die op zijn trein wachtte, verklaart door nog onbekende personen beroofd te zijn van zijn telefoon. De politie heeft de omgeving uitgekamd, maar dat leidde niet tot aanhoudingen. Mocht u getuige geweest zijn van deze beroving, dan stelt de recherche Lelystad-West uw verklaring op prijs.

Aanhoudingen voor belemmering
ALMERE De politie hield zaterdagavond in het Mandelapark (en in de buurt daarvan) drie inwoners uit Almere, twee 18-jarigen en een 15-jarige, aan voor belemmering. Een surveillerende agent stond op de Landdrostdreef voor de verkeerslichten, hoorde een persoon buiten iets roepen en zag deze beledigende bewegingen maken. De agent wilde deze persoon aanspreken, maar omstanders bemoeiden zich ermee en een worsteling in het park volgde. Inmiddels was er assistentie van andere politiemensen. In totaal zijn drie personen aangehouden. Een hiervan moest met behulp van pepperspray in bedwang gebracht worden. Bij dit incident kreeg een agent een klap in zijn gezicht. De drie verdachten zijn nader verhoord op het politiebureau en daarna heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhoudingen bij sportgebouw
URK De politie hield zaterdagnacht op de Vormtweg vier Urkers (21, 20, 20 en 18 jaar) aan. Na een melding dat daar een sportgebouw vernield werd, ging de politie ter plaatse en trof de vier verdachten aan. Deze zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding inbreker
LELYSTAD De politie betrapte een 29-jarige Lelystedeling zaterdagnacht op heterdaad. De man wordt verdacht van een inbraak bij een bedrijf op de Schans. De melder hoorde s nachts verdachte geluiden bij zijn bedrijf, ging met zijn hond kijken en greep de verdachte buiten in de kraag. De gewaarschuwde politie nam de verdachte over van de melder en sloot de 29-jarige voor nader verhoor in.

Aanrijdingen
ZEEWOLDE Een 16-jarige bromfietser is zaterdagavond met een gebroken been naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht na een botsing met de auto van een 74-jarige inwoner van Zeewolde. De automobiliste kwam vanuit de Koraal, wilde de Kringloop op en zag vermoedelijk de bromfietser die op de Kringloop vanuit de richting Sportlaan reed, over het hoofd. De vrouw kwam met de schrik vrij.

EMMELOORD Op de Europalaan vond zaterdagmiddag een aanrijding tussen een 37-jarige automobiliste uit Emmeloord en een 37-jarige automobilist eveneens uit Emmeloord plaats. Daarbij raakte een 36-jarige inzittende uit Emmeloord gewond. De automobiliste reed westwaarts op de Europalaan en zag vermoedelijk op het T-kruispunt met de Zwartezeestraat de auto van de 37-jarige man over het hoofd met een botsing als gevolg. De 36-jarige inzittende (in de auto van de man) had nekklachten. Daarom knipte de brandweer het dak van de auto en haalde ambulancepersoneel de vrouw uit de auto. Zij is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

EMMELOORD Een 20-jarige automobilist uit Emmeloord liep zondagnacht hoofdletsel op na een botsing tegen bomen langs de Pilotenweg. De politie trof het voertuig zwaar vernield aan en de GGD bracht de bestuurder over naar het ziekenhuis in Lelystad. Een bloedproef is bij de automobilist afgenomen. Wat er gebeurd is, is nog niet bekend. De verkeersongevallendienst van de politie deed in elk geval een technisch onderzoek ter plaatse.

Autoinbraken
DRONTEN Bij de politie is aangifte gedaan van twee autoinbraken op de Komijn en een op de Concourslaan. Volgens de aangiftes zijn de inbraken in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 mei gebeurd. Onder andere geluidsapparatuur is ontvreemd.

Aanhouding voor slaan
ALMERE Bij een bushalte in de buurt van de Marken is zaterdagavond een 37-jarige Amsterdammer aangehouden voor het slaan van een 24-jarige man uit Almere. Na een melding gingen agenten ter plaatse en verhoorden de betrokkenen. Volgens de verklaringen hadden de 37-jarige en de 24-jarige onenigheid gekregen (aanleiding is onduidelijk). Daarbij sloeg de 37-jarige met een riem. De Amsterdammer is aangehouden en nader verhoord op het bureau. Hij is heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Rijverbod uitgereikt
URK Een 25-jarige bromfietser uit Urk kreeg zaterdagnacht een rijverbod van 8 uur. De man lag in de berm van het Toppad. Naast de Urker lag een bromfiets. Ambulancepersoneel heeft hem nagekeken. Vermoedelijk had de Urker alcohol genuttigd. Van de politie mocht hij niet rijden: de 25-jarige kreeg een rijverbod van 8 uur.

Verkeersonveilig gedrag
DRONTEN Een automobilist en een fietser kregen zaterdagnacht proces-verbaal voor een verkeersovertreding. Twee fietsende agenten op de Zuid zagen dat een automobilist twee fietsers voortsleepte. De bestuurder en een van de fietsers werden later elders binnen de gemeente aangesproken. Hen is proces-verbaal aangezegd. Naar de derde wordt nog gezocht.

Brommerbrand
LELYSTAD De brandweer moest zaterdagmiddag uitrukken voor een brommerbrand in de Archipel. De brand is geblust. Niemand raakte gewond. De politie vermoedt brandstichting.

Drukwerk verkopen volgens APV
EMMELOORD De politie kreeg zaterdagavond een aantal bezorgde meldingen dat twee vrouwen langs woningen gingen om geld in te zamelen. De politie stelde een onderzoek in en sprak met de twee op de Gaastlaan. Beiden verkochten drukwerk voor een jeugdstichting. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening mag je drukwerk zonder vergunning verkopen. De politie heeft beiden wel gezegd dat hierover meldingen binnen waren gekomen.