Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-05-2003
1e persbericht van zondag 4 mei 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbraak in een woning
Zaterdagmorgen omstreeks 08.40 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Lichtenberg dat er was ingebroken. Men was de woning binne gekomen door de voordeur open te flipperen. Uit de woning zijn de autosleutels van een voor de woning geparkeerde, Opel Corsa, kleur zwart, voorzien van het kenteken 89-FV-LH, weggenomen. Met deze sleutels is vervolgens de auto weggenomen.

Eindhoven: Diefstal bestelauto
Vanaf een onverhard terrein aan de Frederiklaan is zaterdagavond tussen 18.45 uur en 22.15 uur een bestelbus, merk Mercedes Benz, type 112 CDI, kleur grijs, voorzien van het kenteken 10-VG-HV, weggenomen.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Zaterdagavond om 23.18 uur is op de Heistraat een 19-jarige Helmondse bromfietser aangehouden. De politie zag de man op de Bakelsedijk rijden zonder helm en met hoge snelheid. Na een korte achtervolging kon de verdachte tot staan worden gebracht. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed was en zich niet kon legitimeren. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.60 promille aan. De verdachte is na verhoor met enkele verbalen heengezonden. De bromfiets is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na gewapende overval
Zondagmorgen om 00.50 uur is op de Hadewychlaan een 19-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, samen met een nog voortvluchtige verdachte, een gewapende overval te hebben gepleegd en daarbij in de woning een 17-jarig meisje met een vuistvuurwapen te hebben bedreigd. Toen de broer van het slachtoffer, met enkele vrienden, thuis kwam konden ze een van de overvallers aanhouden en samen met het wapen overdragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het wapen is inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na inbraak in auto
Zondagmorgen om 01.20 uur is er op de Welpenstraat een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor een ruit van een auto vernield en werd door de eigenaar op heterdaad in de auto betrapt en aangehouden. Kort hierna is de verdachte overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Waalre: Inbraak in een woning
In een woning aan de Parklaan is tussen zaterdagavond 19.05 uur en zondagmorgen 01.08 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door vernieling van een raam aan de zijkant van de woning. Uit de woning zijn een horloge, vier sets autosleutels van verschillende autos en een huissleutel, weggenomen.

Hapert: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Hoogakker is vanmorgen tussen 01.30 uur en 01.37 uur ingebroken. Men kwam binnen door met grof geweld een deur open te breken. Uit het bedrijf zijn vier motoren, een Honda CR250, twee Husqvarna CR125 en een KTM LC50 Pro, diverse leren kledingstukken en drie helmen weggenomen.

Heeze: Aanhoudingen na ongeregeldheden
Zondagmorgen tussen 02.10 en 02.50 uur zijn er op de Nieuwendijk 8 mannen in de leeftijd van 16 tot 47 jaar, afkomstig uit Heeze, Geldrop en Rotterdam aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats toen er na sluitingstijd ongeregeldheden ontstonden. De politie vorderde enkele malen dat men zich moest verwijderen. Toen dit niet gebeurde heeft de politie samen met enkele honden de zaak schoon geveegd. Hierbij zijn de verdachten aangehouden. De aangehouden verdachten zijn als verdacht van openlijke geweldpleging overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Heeze: Aanhouding na belediging
Op de Nieuwendijk is zondagmorgen om 02.45 uur een 16-jarige Geldropse jongedame aangehouden. Zij had kort ervoor enkele politiemensen in woord en gebaar beledigd. Juist voordat zij in een taxi wilde stappen ontblootte zij haar achterwek en draaide zich naar de politie met nieuwe beledigingen. Hierna is zij aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau.