Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 mei 2003 Tanja Rijsman 06-51649195

Verkeersongeval/ rijden onder invloed 03-057984
Haaksbergen, kruising Hazenweg-Hengelosestraat 03-05-03/22.35 uur
Een 22-jarige man uit Haaksbergen reed over de Hazenweg in Haaksbergen, in de richting van de Hengelosestraat. In een naar links gelegen bocht raakte hij van de weg en verloor de macht over het stuur. De man reed hierdoor een verkeersbord omver en ramde een aantal in de berm opgeslagen betonnen wegverkantingsblokken. Uiteindelijk kwam de auto op de rijbaan van de Hengelosestraat tot stilstand. De auto van de bestuurder is total-los. De bestuurder bleef ongedeerd. Uit een blaastest bleek dat de man alcohol had genuttigd. Hij is hiervoor aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,0 promille. De man heeft een rijverbod gekregen van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Parkeerconflict
03-057922
Enschede, Dr P. van Hoekstraat 03-05-03/18.00 uur
Een 30-jarige man uit Enschede raakt in conflict met een 21-jarige plaatsgenoot. Aanleiding was zijn parkeergedrag. De 30-jarige bestuurder parkeerde zijn auto zo dat hij de weg blokkeerde voor de 21-jarige. Hoewel de man zijn auto verplaatst kan de 21-jarige bestuurder er nog niet langs. Als het hem uiteindelijk lukt de auto te passeren, schreeuwt hij de man nog iets toe. Deze rijdt vervolgens achter hem aan. Hij stopt voor het huis van de 21-jarige welke met een met een vuurwerkpistool naar buiten komt. De 30-jarige bestuurder rijdt hierop naar de politie om aangifte te doen. De politie heeft de jongeman bezocht. Hij bekende direct met het pistool naar buiten te zijn gelopen. Het pistool is in beslag genomen en de jongeman is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Feest loopt uit de hand
03-058031
Hengelo, Sloetsweg
04-05-03/01.53 uur
In een woning aan de Sloetsweg werd zaterdagavond een feest georganiseerd voor minderjarige asielzoekers. Een van de bezoekers, een 18-jarige jongen uit Grootegast, gaat door het lint en gooit enkele kratten bier op de grond. Hierop komt de politie ter plaatse. De jongen is gewond aan z'n hoofd en behoorlijk gefrustreerd. Hij wordt door de politie overgebracht naar het ziekenhuis. Gezien het grote aantal bezoekers, zo'n 200 en vanwege de gespannen sfeer die door het voorval is ontstaan, breekt de politie het feest af. De bezoekers wordt verzocht naar huis te gaan. Een persoon, een 19-jarige Enschedeër weigert en is hierop aangehouden. Gedurende de nacht zijn er nog enkele overlastmeldingen geweest van buurtbewoners. De politie heeft extra gesurveilleerd.