Ingezonden persbericht


Leerzaam weekeinde voor Team Bleekemolen

Montmeló (E), 4 mei 2003. De tweede race om de Michelin Porsche Supercup in het voorprogramma van de Spaanse F1-Grand Prix op het Circuit de Catalunya leverde geen topresultaat op voor de drie coureurs van Team Bleekemolen. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) eindigde als negende, zijn vader Michael Bleekemolen (Aerdenhout) werd veertiende en Evert Kroon (Bosch en Duin) kwam als achttiende over de streep. "We hebben echter wel weer veel geleerd, waarvan we hopelijk bij de volgende race kunnen profiteren", aldus Sebastiaan Bleekemolen.

In de tijdtraining kende het team de nodige problemen met de afstelling van de auto's en het feit dat de banden bij hoge temperaturen slechts goed waren voor één snelle ronde. "Dat heeft ons parten gespeeld", erkende Michael Bleekemolen. Sebastiaan kwalificeerde zich als tiende, Michael stond op de vijftiende plaats en Evert Kroon nam de negentiende positie op de startopstelling in.

Sebastiaan Bleekemolen was vastbesloten om in de race een aantal plaatsen goed te maken, maar een rondenlang duel met een Italiaanse rijder weerhield hem daarvan. "Die Italiaan probeerde me in elke bocht in te halen, dus ik moest alle zeilen bijzetten om mijn positie te verdedigen", aldus Sebastiaan. "Zo verloor ik de aansluiting met de rijders voor me. Toen ik eenmaal van die Italiaan af was, kwam ik niet meer verder naar voren en ik werd negende." Michael Bleekemolen was niet echt tevreden met zijn veertiende plaats. "Ik maak nog teveel fouten, maar het feit dat we in deze klasse nog een achterstand in ervaring ten opzichte van de anderen hebben, speelt beslist ook een rol." Evert Kroon zat ook vast achter een aantal rijders dat hem ophield en kon zo niet verder komen dan de achttiende plaats. De volgende race wordt op 18 mei verreden op de A1-Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

Allard Kalff reed een gastrace bij Team Bleekemolen in de ID&T Clio Renault Sport Cup op TT Circuit Assen. Allard klom in een prachtige race op van de tiende startpositie naar de tweede plaats!

Uitslag: 1. Kaffer (Dui), 14r. in 26.37,39 min. 2. Stippler (Dui), op 3,884 sec. 3. Henzler (Dui), op 4,251 sec. 9. Sebastiaan Bleekemolen (Ned), op 21,088 sec. 14. Michael Bleekemolen (Ned), op 46,066 sec. 18. Evert Kroon (Ned), op 1.16,646. Uitslag ID&T Clio Renault Sport Cup (TT Circuit Assen): 1. Patrick Andriessen, 12 ronden in 25:16.724; 2. Allard Kalff, op 0,176; 3. Jeroen Reijntjens, op 1,481; 4. Pim van Riet, op 1,734; 5. Christiaan Frankenhout, op 2,912; 8. Hugo Charles, op 5,470; 27. Gaston Starreveld, op 56,340. Voor de redactie,

Ingezonden persbericht