Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 4-05-2003
Persberichten districten Kerkrade/Sittard Heerlen

Persbericht

MECHELEN; DRONKEN TEGEN LICHTMAST

Een 42-jarige inwoner uit Vijlen botste zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur op de Hilleshagerweg in Mechelen met zijn auto tegen een lichtmast. De man had teveel aan alcohol genuttigd. Aanvankelijk leek het erop dat de Vijlenaar gewond was geraakt. Nadat brandweermensen hem uit het wrak van zijn auto hadden moeten knippen, werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij geen enkele verwonding had opgelopen.
Van de man werd een bloedproef genomen. Hij gaf zelf aan dat hij ruim een liter jenever had gedronken.
Het rijbewijs van de Vijlenaar werd ingevorderd.

VAALS/GELEEN; BEJAARDEN IN HUN WONING BESTOLEN

Twee bejaarde dames uit Vaals en Geleen zijn zaterdag het slachtoffer geworden van een diefstal uit hun woning door twee onbekende vrouwen die met een smoes binnen werden gelaten en vervolgens met geld en sieraden er van door gingen.
Omstreeks 16.15 uur was een 82-jarige vrouw in Vaals het slachtoffer. Zij liet een onbekende vrouw binnen in haar woning aan de Lindenstraat omdat die vroeg of zij even naar het toilet mocht. Op het moment dat die vrouw de woning verliet kwam een tweede vrouw naar binnen en vroeg een stukje papier om iets te noteren. Even later toen de indringsters weg waren miste de vrouw haar beurs.
In Geleen werd omstreeks 20.00 uur op bijna dezelfde wijze een 76-jarige bewoonster van een woning aan de Pastoor Vockenstraat van geld en sieraden beroofd.
Het betrof vrouwen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar, iets donkere huidskleur en een lengte van 1,60 tot 1,70 meter. Zij hadden een verzorgt uiterlijk.