Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-05-2003 Mediaberichten zondag 4 mei (13.30 uur)

Brand door laswerkzaamheden

MELDERSLO De crossauto van een 30-jarige man uit Oirlo is zaterdagmiddag door brand helemaal vernield. De man was aan de Blaktweg in een champignonloods aan zijn auto aan het lassen. Toen hij stopte voor een kop koffie hoorde man een knal en zag de vlammen uit de auto slaan. Hij zag kans de auto naar buiten te duwen die daar door de brandweer werd geblust.

Motorrijder gewond

ROGGEL Door vermoedelijk te hard rijden is zaterdagmiddag een 38-jarige motorrijder ernstig gewond geraakt. De man reed over de Laak in de richting van de Bevelantstraat. Doordat de man volgens getuigen nogal hard reed, heeft hij vermoedelijk de bocht niet kunnen maken en reed hij tegen de achterkant van een geparkeerde auto. De motorrijder is met inwendig letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Dronken schipper

ROERMOND De politie heeft zaterdagmiddag op de Maas een schipper betrapt met teveel drank op aan het roer. Zijn vaargedrag was aanleiding de 37-jarige man uit Meerbusch (D) te controleren. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Na ademanalyse kreeg de man een boete van 400 euro opgelegd en een vaarverbod voor 2 uur.

140 euro boete voor winkeldiefstal

ROERMOND - De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Roermond aangehouden die bij een supermarkt aan de Kasteel Hornstraat een kilo gehakt had gestolen. Hij werd daarbij door het winkelpersoneel betrapt en aan de politie overgedragen. Na overleg met de officier van justitie kreeg zij een boete van 140 euro. Daarna is de man ingesloten omdat hij nog twee geldboetes moet betalen of 14 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.

Schennispleger

SUSTEREN Een onbekende man klopte zaterdagavond tegen middernacht op het raam van een woning aan de Markstraat. Toen de bewoonster de gordijnen opzij deed, zag zij de man staan die zich bevredigde. De vrouw sloot van schrik de gordijnen en belde de politie. Die trof de man niet meer aan.

Inbreker aangehouden door bewoner

VENRAY Een 46-jarige bewoner van het Lenteklokje en zijn 18-jarige zoon hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige man uit Pilchowice (Polen) aangehouden die bij hen in wilde breken. De mannen werden s nachts wakker van het geluid van een ruit die vernield werd. In de tuin zagen zij de verdachte staan. Na een korte achtervolging konden zij hem aanhouden en aan de politie overdragen. Die heeft de man voor verder onderzoek ingesloten.

Mishandeling portier

VENLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige portier uit Venlo. Toen het café al gesloten was, wilde de verdachte nog persé naar binnen. Toen dat niet kon bedreigde hij de portier en stompte hem. De aanwezige politie kon hem direct aanhouden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Gewonde bij aanrijding

HORST Bij een eenzijdige aanrijding op de hoek van de Berkelstraat en de Van Douverenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Horst gewond geraakt. De man reed waarschijnlijk te hard de hoek om, verloor daardoor de macht over het stuur en botste frontaal tegen een boom. Hij is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen waar van hem een bloedproef is genomen. De politie verdenkt de man er van onder invloed van alcohol te hebben gereden.

Doorgereden na aanrijding met garagedeur

ROERMOND Een 14-jarige jongen uit Roermond wordt er van verdacht met een auto een garagedeur in elkaar gereden te hebben. De jongen wilde in de nacht van zaterdag op zondag de auto wegrijden bij garages aan de Mozartstraat maar maakte een fout en botste pardoes tegen de garagedeur die daardoor behoorlijk ontwricht raakte. De politie trof de beschadigde auto wat verderop aan. Via het kenteken is de eigenaar achterhaald. Diens zoon bleek met de auto gereden te hebben. De jongen wordt maandag verhoord.

Aangehouden met XTC

VENRAY Een oplettende portier heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Baarlo aangehouden in het bezit van enkele tientallen XTC tabletten. De portier zag dat de verdachte die pillen wilde verkopen aan mensen in het jongerencentrum. De verdachte verklaarde die even tevoren voor 100 euro bij een jongerencentrum te hebben gekocht. Hij was van plan daar de pillen met winst te verkopen. De pillen zijn in beslag genomen en na het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden met nepwapen

VENLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Venlo aangehouden met een aansteker in de vorm van een vuurwapen. De aansteker leek bedriegelijk echt op een pistool. De jongen bedreigde daarmee anderen die meenden dat het een echt pistool was. Zij waarschuwden de aanwezige politie de jongen arresteerde en het nepwapen in beslag nam.

Auto van snelheidsduivel in beslag genomen

HELDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de auto én het rijbewijs van een 38-jarige man uit Venray in beslag genomen. Politieagenten zagen de man met hoge snelheid over de Middenpeelweg richting Kessel rijden en achtervolgden hem. Daarbij werden snelheden van 170 km/u gehaald waar 80 km/u mag worden gereden. Ook op de Napoleonsweg werd met hoge snelheid gereden. Uiteindelijk kon de man in Neer tot stoppen worden gedwongen. In overleg met de officier van justitie is zijn auto in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal beslissen wat er met de auto moet gebeuren.

Mishandeling

ECHT Twee mannen van 34 en 46 jaar uit Echt zijn in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld door drie of vier onbekende jongemannen. Het tweetal liep over de Noorderpoort naar huis toen er een kleine witte personenauto stopte. Daar stapten de aanvallers uit die zonder enige reden de mannen begonnen te schoppen en te slaan. Daarbij liepen de mannen blauwe plekken, schaafwonden, en kneuzingen op. Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek gestart.

Politie vindt verwarde man

MARIA HOOP De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een bos aan de Vlaskuilweg een 51-jarige man uit Heinsberg in verwarde toestand aangetroffen. Getuigen meldden de politie dat er al twee dagen een duitse auto stond bij het bos. Aan de hand van het kenteken en informatie uit de auto concludeerde de politie dat de man mogelijk in psychische nood was en startte een zoekactie waarbij een speurhond werd gebruikt. In het bos werd de man aangetroffen. Hij had daar al zon dertig uur gelegen en was onderkoeld. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De familie van de man is op de hoogte gebracht.