Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Heelsum, Zonder rijbewijs en onder invloed tegen een boom Publicatiedatum: 04-05-2003

Een 18- jarige jongen uit Elst is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Bennekomseweg in Heelsum tegen een boom gereden. Hij had drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en reed zonder rijbewijs. In een bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt, gleed van de weg en botste tegen een boom. De jonge bestuurder werd aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Hij en een 21-jarige inzittende raakten overigens heel licht gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Man ernstig gewond bij bedrijfsongeval
Publicatiedatum: 04-05-2003

Een 40-jarige werknemer van een bedrijf aan de Westervoortsedijk is ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur. De man raakte met zijn benen beklemd in een machine waarmee pulp wordt afgevoerd. Hij wilde een storing verhelpen. Brandweer- en ambulancepersoneel zijn twee uur bezig geweest om hem te bevrijden. De werknemer is opgenomen in het Rijnstate ziekenhuis en zal een been gedeeltelijk moeten missen. De Arbeidsinspectie en de Technische Recherche stellen een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem Veluwezoom, Inbrekers slaan 13 keer hun slag Publicatiedatum: 04-05-2003

Het afgelopen weekend werden er in het district Arnhem Veluwezoom zes woninginbraken, twee bedrijfsinbraken en twee winkeldiefstallen gepleegd.
In een woning te Rozendaal forceerden inbrekers de achterdeur en ontvreemden een damestas met waardepapieren en pinpassen. In een woning in Dieren werd de buitendeur opengebroken en gingen inbrekers er met foto-apparatuur en computers van tussen. In vier woningen in Arnhem maakten inbrekers waardepapieren, sieraden, computers, kleding en geld buit. Bij een bedrijf aan de Kronenburgsingel te Arnhem werd een ruit ingetikt en gingen dieven er met computers vandoor. Aan de Rijnstraat in Arnhem forceerden dieven bij een bedrijf de schuifpui en namen voedingsmiddelen weg. Winkeldieven sloegen het afgelopen weekend toe in een winkel aan de Rijnstraat en in een winkel in de Kronenburgpassage; buit: sigaretten en make up . In de Langstraat en op het Roermondsplein te Arnhem werden twee auto's opengebroken. De autokrakers namen geluidsapparatuur en kleding weg. Ook in Doesburg viel een personenauto ten prooi aan een autokraker. Men had het hier gemunt op de radio/cdspeler.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606