Nieuwsbericht

zondag, 4 mei, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bekeuringen voor 'geen gordel' en 'telefoneren' Alkmaar, 2 mei 2003.
Op de Koelmalaan heeft de politie tussen 13.30 en 15.30 uur, 78 automobilisten gecontroleerd. 33 Bestuurders reden zonder gordel, 2 hadden geen rijbewijs bij zich en 2 telefoneerden niet handsfree. Ook trof de politie een automobilist, wiens rijbewijs was ingevorderd. Allen werden bekeurd. Van de 15 bestuurders die gecontroleerd werden op alcoholgebruik, bleek niemand teveel gedronken te hebben.

Drankrijders opgepakt
Alkmaar, 3 mei 2003.

- Omstreeks 01.30 uur is op de Kanaalkade een 48-jarige man uit Alkmaar aangehouden, die zijn auto bestuurde, terwijl hij teveel gedronken had. De man blies 760 ug/l, dat is 3,5 keer teveel. Hij moest zijn auto laten staan. Hoewel voor dit feit zijn rijbewijs ingevorderd zou moeten worden, was dit niet mogelijk omdat het reeds ongeldig was verklaard. Dit laatste vanwege het eerder rijden met drank op.

- Op de Marktstraat werd om 02.00 uur een 30-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij had 3 keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Alkmaar 4 mei 2002.

- Medewerkers van het MCA waarschuwden om 0.30 uur de politie, omdat een 42-jarige Alkmaarder zich in het ziekenhuis liet behandelen voor een verwonding, terwijl hij sterk naar alcohol rook. De man bleek per auto gekomen te zijn en zou na behandeling vermoedelijk ook weer achter het stuur gaan. Een ademanalyse wees uit dat de man ruim 3 keer teveel gedronken had. Hij is aangehouden en kreeg een rijverbod van 8 uur.

- Op de Kennemersingel heeft de politie om 05.00 uur een 22-jarige Alkmaarder aangehouden, die zijn auto bestuurde, terwijl hij bijna 3 keer teveel gedronken had. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 5 uur.
Een 34-jarige man uit Alkmaar is om 00.15 uur aangehouden in verband met doorrijden na een aanrijding. De man was onder het Stadskantoor bij het achteruitrijden tegen een andere auto aangereden, maar reed door. De gedupeerde reed achter hem aan en waarschuwde de politie. Deze dwong hem op de Kanaalkade tot stoppen. Alcoholcontrole wees uit dat hij ruim 3 keer teveel ( 680 ug/l) gedronken had. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eenzijdig verkeersongeval
Heerhugowaard, 4 mei 2003.
Omstreeks 06.00 uur is op de Oosttangent een taxibusje in botsing gekomen met een lantaarnpaal en darna op zijn kant terechtgekomen. Het slachtoffer kon zelfstandig uit het busje komen, maar is voor onderzoek naar het MCA vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Auto gestolen
Alkmaar, 4 mei 2003.
Vanaf de Muiderwaard is tussen vrijdag 17.00 en zondag 08.50 uur een rode Mercedes, type 190 E, met het kenteken ZN-06-VF, gestolen

Fietser overleden na verkeersongeval
Schoorl, 3 mei 2003.
Een 93-jarige man uit Schoorl is in het MCA aan zijn verwondingen overleden, nadat hij met zijn fiets in botsing was gekomen met een 73-jarige automobilist eveneens afkomstig uit Schoorl. De 73-jarige reed in zijn auto over de Laanweg toen hij op de kruising met de Slotweg de fietser raakte, die de Laanweg wilde oversteken. De fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij is per ambulance naar het MCA vervoerd, waar hij enige tijd later overleed. De automobilist is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling
Sint Pancras, 4 mei 2003.
Omstreeks 00.30 uur kwam bij de politie de melding dat op de Bovenweg twee jongens van 16 jaar uit Oterleek en Broek op Langedijk geschopt en geslagen waren door een drietal jongens. Toen de politie arriveerde was er geen spoor meer van de daders. De twee slachtoffers raakten gewond aan het hoofd en hebben zich hiervoor laten behandelen.

Beroving onder dreiging met vuurwapen
Alkmaar, 4 mei 2003.
Een 15-jarige jongen uit Alkmaar heeft omstreeks 01.00 uur op de Laat onder bedreiging van een vuurwapen zijn portemonnee en mobiele telefoon moeten afgeven. Op het moment dat dit gebeurde zat het slachtoffer op een paaltje. Hij kreeg een knie in het gezicht en viel op de grond. Hij zag het wapen op zich gericht maar mocht niet opkijken. Hij hoorde dat het twee mannen waren die hem beroofden en dat zij geen tegen elkaar geen Nederlands spraken. Het slachtoffer kan geen signalement geven. De telefoon is grijs/rood van het merk Panasonic.
Akersloot, 4 mei 2003.

Diefstal uit woning
Heerhugowaard, 4 mei 2003.
De bewoners van een woning aan de Kruseman ontdekten om 01.00 uur bij thuiskomst dat in hun woning was ingebroken, twee DVD-spelers waren meegenomen en een TV lag op de grond. De politie kwam ter plaatse en constateerde braaksporen aan de achterzijde van de woning. Enige tijd later belde de gedupeerde opnieuw om te zeggen dat hij de gestolen apparatuur in een in de buurt staande auto had gezien. De politie heeft de goederen veiliggesteld en is een onderzoek gestart.

NOORDKOP

Bromfietsers gecontroleerd
Den Burg, 2 mei 2003.
Op de Emmalaan heeft de politie tussen 16.00 en 20.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 32 brommerrijders bekeurd. De meesten, omdat zij harder reden dan toegestaan of teveel geluid produceerden, maar sommigen ook vanwege niet goed functionerende remmen of andere technische gebreken. Een aantal werd bekeurd voor het niet dragen van een helm en niet in het bezit zijn van een geldig brommercertificaat. Ook werd een automobilist bekeurd, vanwege het niet handsfree telefoneren tijdens het rijden.

Valse Euro's
Den Helder, 2 mei 2003.
Bij het bureau in Den Helder heeft een chauffeur aangifte gedaan van vals geld. Hij had onder rembours goederen afgeleverd en daarbij twee vals biljetten van EUR100,-- ontvangen. De man werd hierop opmerkzaam gemaakt door de ING-bank, waar hij de biljetten in de nachtkluis gestort had.

Drankrijders
3 mei 2003.

- Op de Havenstraat in Schagen is om 02.45 uur een 33-jarige man uit Sint Maarten aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed bovendien zonder rijbewijs en gaf bij zijn aanhouding een valse naam op. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

- In Den Helder is op de Schotenweg om 03.15 uur een 37-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij reed op zijn bromfiets onder invloed van alcohol. Hij had 2 keer teveel gedronken. Hij kreeg een bekeuring en moest zijn brommer laten staan.

- Eveneens op de Schotenweg werd om 03.30 uur een 47-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden. Zij bestuurde haar auto met 2 keer teveel drank op. Zij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.
- Omstreeks 04.15 uur werd op de Hortensiastraat een 22-jarige man uit Den Helder aangehouden, ook hij had teveel gedronken. Hij kreeg een bekeuring en rijverbod van 2 uur.

4 mei 2003.

- Op de Pontweg in De Koog zagen surveillerende agenten om 01.00 uur een 31-jarige man uit Den Burg op een bromfiets rijden, zonder achterlicht en verzekeringsplaatje. Zij hielden hem staande en constateerden dat hij alcohol gedronken had. Hij blies 420 ug/l, dat is bijna 2 keer teveel. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur.

- In Breezand is bij een routinecontrole om 02.30 uur op de Zandvaart een 54-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden. Hij had 3 keer teveel (660 ug/l) gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
- Op de Ruijgweg in Den Helder is een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij had ruim 2 keer teveel alcohol gedronken. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 4 uur.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval
Wieringerwerf, 2 mei 2003.
Een man uit Heemskerk is op de A7 gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam. Getuigen zagen dat hij abrupt van de rechter naar de linker weghelft stuurde en vervolgens van de weg raakte en via het talud tegen een boom botste. De man is met onbekend letsel naar het St Jans Ziekenhuis in Hoorn vervoerd. Zijn auto is total loss.

Belediging van politie
Den Helder, 4 mei 2003.
Twee mannen van 21 jaar, beiden uit Den helder zijn op de Koningsdwarsstraat aangehouden vanwege het beledigen van politiemedewerkers. De politie was met drie man ter plaatse vanwege onenigheid. Toen zij de verdachten verzochten weg te gaan, werd hun verzoek genegeerd en werden zij door het tweetal beledigd en uitgescholden. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de beide mannen.

WESTFRIESLAND

Diefstal uit woning
Hoorn, 2 mei 2003.
In een woning aan de Geldelozeweg is tussen 08.00 en 17.30 uur ingebroken. De dader is binnen gekomen door op de serre te klimmen en vervolgens een bovenraam te forceren. Vooralsnog worden kristallen beeldjes vermist.

Mishandeling
Hoorn 2 mei 2003.
Een 16-jarige jongen uit Hoorn heeft aangifte gedaan van mishandeling. Na eerder lastig gevallen te zijn in een zwembad, werd hij later buiten door drie jongens van dezelfde leeftijd opgewacht en geschopt en geslagen. Hij heeft zich voor verwondingen aan het gezicht onder doktersbehandeling moeten stellen. Mogelijk zijn de daders vastgelegd op de bewakingsvideo van het zwembad. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed achter het stuur
Hoorn, 2 mei 2003.
Op de Oostergouw is om 23.00 uur een 41-jarige man uit Blokker aangehouden die ruim teveel ( 275 ug/l) gedronken had. Hij kreeg een boete en moest zijn auto 1 uur laten staan.

Diefstal uit woning
Benningbroek, 3 mei 2003.
Tussen 13.00 en 15.00 uur is uit een woning aan de Dokter de Vriesstraat een kluis, die d.m.v. bouten in de muur verankerd was, weggehaald. De daders zijn mogelijk te achterhalen doordat zij geregistreerd zijn door een bewakingscamera, die gericht staat op naast de woning gelegen winkel. De kluis is grijs, 50 x 50 cm en weegt ongeveer 30 kilo.

Aanhouding na bedreiging
De politie heeft om 01.30 uur een 16-jarige jongen uit Hoorn aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid in Oosterblokker medewerkers van het bedrijf met een mes en verbaal had bedreigd. Op het moment dat de politie arriveerde, wilde de verdachte benen nemen, maar medebezoekers verhinderde dat. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het 30-cm lange keukenmes werd op aanwijzingen van getuigen teruggevonden in een rioolput.

Auto gestolen
Enkhuizen, 4 mei 2003.
Vanaf de Parklaan is tussen vrijdag 22.00 en zaterdagavond een rode Opel Corsa met het kenteken JH-FR-40 gestolen.